Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.11.2013.
17:19 >> 18:52h
Beta A

"Jasan je stav Vlade o pomilovanju Markovića"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da se slaže sa negativnom ocenom Ministarstva pravde povodom zahteva za pomilovanje bivšeg šefa Državne bezbednosti Radeta Markovića.

I Vlada i sud su protiv pomilovanja
 

"Nadležnost predsednika Republike je da donese odluku u skladu sa Ustavom i zakonom vezano za pomilovanje. Uveren sam da će predsednik Republike baš na takav nacin postupiti. Što se tiče Vlade Srbije, videli ste stav Ministarstva pravde, to je jedno od ministarstava vlade i ja nemam tome šta da dodam. I sud je imao isti stav kao Ministarstvo pravde Republike Srbije", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Ovim povodom se oglasio i premijer Srbije Ivica Dačić i izjavio da niko u vlasti ne razmišlja o bilo kakvoj reviziji, niti o pomilovanju osuđenih za najteža krivična dela,  pa ni o pomilovanju bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića.

"Naprotiv, bili bismo srećni kada bi bili otkriveni počinioci još nekih krivičnih dela. Vlada nije raspravljala o tom pitanju, a mišljenje će dati Ministarstvo pravde, i to je i

Nikolić: Sam ću odlučiti o Markoviću

stav vlade", rekao je Dačić i istakao da je potrebno poštovati Ustav po kojem o pomilovanju odlučuje predsednik Srbije.
 

"Ne želim da dajem izjave koje bi narušile legitimitet predsednika Srbije. O tome se nepotrebno digla galama u javnosti, jer niko nije ni najavio da će Marković biti pomilovan", rekao je Dačić i ocenio da su navodi o njegovom pomilovanju "politička priča".

"Oni pokušavaju da sadašnji režim, kako oni nazivaju vlast, označe kao one koji opravdavaju ubistva koja su se dogodila pre 2000. godine. Isti je cilj optužbi za diktaturu", rekao je Dačić. Prema njegovim rečima, poslednjih deset godina se govori o diskovima sa dosijeima, ali, kako je dodao, "nikako da ih nađu".

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je juče da je dao negativno mišljenje o molbi Radeta Markovića da bude pomilovan.

"U davanju negativnog stava rukovodio sam se osuđujućom presudom za izuzetno teška krivična dela za koja je Marković osuđen", rekao je Selaković.

Marković je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića 2000. godine i četiri člana SPO na Ibarskoj magistrali 1999. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.11.2013. 18:28
dovoljno je sto su pomilovali i pomazili a mozda i biiiiiiip gnjilanskim monstrumima.
Četvrtak 21.11.2013. 23:55
ZASTO NE, TREBA SVE OSLOBODITI PA POGLEDATE STA RADE Hrvati Bosnjaci Siptari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online