Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 20.11.2013.
13:54
Beta A

"Od decembra nema više 'južno od Ibra'"

Ministar zadužen u Vladi Srbije za Kosovo, Aleksandar Vulin izrazio je danas uverenje u pobedu kandidata Građanske inicijative Srpska u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i preneo podršku Vlade Srbije kandidatima te liste.

Aleksandar Vulin: Moramo oformiti zajednicu srpskih opština
 

"Mi smo na severu Kosova odneli pobedu, sada ostaje ovih šest opština. Mi tih šest opština moramo da dobijemo i moramo da formiramo Zajednicu srpskih opština", rekao je Vulin posle sastanka u Beogradu s kandidatima Građanske inicijative Srpska za predsednike opština u šest opština u centralnom Kosovu i Metohiji.

On je izrazio nadu da će 1. decembra prestati da se koristi termin "južno od Ibra" i ponovio podršku Vlade Srbije kandidatima liste "Srpska", koji su ušli u drugi krug.

Vulin je dodao da su vlasti u Prištini učinile sve da budu izabrani Srbi koji su joj podobni i da zbog toga niko ne može da koristi argumemt da Vlada Srbije nema pravo da javno podrži listu "Srpska".

Ministar je rekao da će rukovodstvo te liste samo odlučivati o tome sa kim će ući u koaliciju ukoliko ne može da formira vlast u opštinama, jer, kako je rekao, ta lista nije napravljena u Beogradu.

Vulin, kome su vlasti na Kosovu ponovo zabranile dolazak, ocenio je da Priština više nije u stanju da opravda tu odluku i da će zahtevati da se ta odluka povuče. Istakao je da Beograd mora da ima poverenja prema međunarodnoj zajednici, uprkos odluci njenih predstavnika da glasovi posle ponovljenih izbora u Kosovskoj Mitrovici prebroje u Kosovu Polju, ali i da će tražiti da se to ne ponovi posle drugog kruga izbora.

"Ništa više ne bi obradovalo Prištinu nego da nema OEBS-a, Euleksa i Kfora, bez obzira na naše primedbe na njih", rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.11.2013. 14:16
Srbi juzno od Ibra treba pod hitno da se isele u Srbiju kako siptari nad njima i njihovim porodicama nebi mogli da pocine zlocine kad srpska vojska krene u oslobadjanje KiM...
Sreda 20.11.2013. 16:57
Оће ли неко коначно да зашиљи један повећи глогов колац за овог комуњарског издајничког вампира?
Sreda 20.11.2013. 16:37
A sta ce biti ako nepobede kandidati Srpske sto je sasvim izvesno?Zasto tolika nervoza druze Julin pa i drugi kandidati nisu manje Srbi od vasih poslusnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online