Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 19.11.2013.
18:17
Srna A

Zašto srpski zvaničnici ne mogu baš u Štrpce?

Građanska inicijativa "Srpska" ocenila je da je zabrana ministru bez portfelja u Vladi Srbije zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da poseti Štrpce još jedan od neobjašnjivih poteza prištinskih institucija koji se može protumačiti jedino kao strah od prisustva srpskih zvaničnika južno od Ibra.

I Dačiću i Vulinu zabranjen dolazak južno od Ibra
 

"Zahtevamo da srpskim ministrima bude dozvoljeno da u ovim važnim trenucima budu uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i na taj način prenesu poruke Beograda, jer se njima najviše veruje, što je i većina Srba u prvom krugu izbora pokazala svojim glasovima za `Srpsku`", navodi se u saopštenju te političke organizacije.

Građanska inicijativa "Srpska" osudila je postupak institucija u Prištini koje nisu dozvolile da Vulin poseti Štrpce i istakla da je još jednom na delu prekršen briselski sporazum.

U saopštenju se navodi da je Vulin u skladu sa dužnostima koje ima kao ministar zadužen za Kosovo i Metohiju trebalo da sa predstavnicima srpskih institucija južno od Ibra razgovara o problemima na terenu.

"Ministar Vulin pokazao je i dokazao da mu je cilj ujedinjenje Srba na Kosmetu i njihovo jasno delovanje u ostvarenju prava koja im garantuju zakoni, a koja se ne poštuju. Pitamo kome to smeta", ističu iz "Srpske".

U saopštenju se dodaje da "današnja zabrana predstavlja nesigurnost onih koji su uticali da takva odluka bude donesena".

"Kako to da se uvek javlja problem kada neki visoki funkcioner Vlade Srbije želi da poseti Štrpce? Isti problem dogodio se i u slučaju premijera Ivice Dačića koji je takođe bio sprečen da ode u ovo mesto", podseća se u saopštenju.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin potvrdio je da su mu privremene institucije u Prištini ponovo zabranile ulazak u Pokrajinu i ocenio da je ta zabrana samo dokaz da se prištinske vlasti iskreno boje uspeha Građanske inicijative "Srpska".

POVEZANE VESTI

Utorak 19.11.2013. 18:28
"Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin potvrdio je da su mu privremene institucije u Prištini ponovo zabranile ulazak u Pokrajinu i ocenio da je ta zabrana samo dokaz da se prištinske vlasti iskreno boje uspeha Građanske inicijative "Srpska " ??? USPEH ???? pa 80 % ljudi (zvanično) NIJE IZAŠLO na "izbore" ??? I TO NIKO DA PRIMETI ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online