Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 19.11.2013.
16:52
Beta, B92 A

Marković preti sa 15 tajnih dosijea

Komisija za istraživanje ubistva novinara saopštila je danas da bivši šef Resora državne bezbednosti Srbije Rade Marković pretio objavljivanjem 15 dosijea "što bi imalo nesagledive posledice i po njega i po državu".

Marković kaže da će njegova supruga objaviti dosijee, ako "policija napravi još jedan korak"

Kako je prenela televizija B92, bivši šef Državne bezbednosti je u dokumentovanom razgovoru s jednim članom Komisije naveo da njegova supruga poseduje 15 tajnih dosijea i da će ih u slučaju da policija "napravi još jedan korak", objaviti u "svim evropskim novinama i još negde, a ona zna gde".

Kako je navedeno, Marković je to rekao pošto je radna grupa koja istražuje ubistva novinara pokušala da obavi s njim razgovor povodom novih saznanja o njegovoj ulozi u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Marković, kako je navedeno, nije želeo da se izjašnjava o navedenim činjenicama, a zatim je zatražio razgovor s jednim članom Komisije, kome je, između ostalog rekao da su policajci koji istražuju slučaj Ćuruvija "previše nisko rangirani" i da će ga "izigrati ako im pomogne".

"Policajci koji su sa njim razgovarali previše su 'nisko rangirani' i izigraće ga ako im pomogne, a on zauzvrat ima čvrsta obećanja da će mu se pomoći i da će on izaći sledeće godine na osnovu primene zaštite zakonitosti, ili pomilovanjem, a da je o tome već razgovarao sa savetnikom predsednika Republike Oliverom Antićem", navodi se u saopštenju.

Bivši šef DB-a je podneo molbu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za pomilovanje.

Marković je u pismu listu Politika negirao da je ucenjivao državu, kako je prethodno objavio taj list u tekstu "Radomir Marković iz zatvora preti državi".

Radomir Marković (67) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva četvorice funkcionera Srpskog porkreta obnove na Ibarskoj magistrali 1999. godine, i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine.

Marković od 2001. zatvorsku kaznu izdržava u specijalnom zatvoru u Zabeli. Na čelu Komisije za istraživanje ubistava novinara je Veran Matić, glavni urednik RTV B92. U njoj se nalaze i pripadnici Bezbednosno informativne agencije i MUP-a Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.11.2013. 16:55
Osudjen za nesto sto nije ucinio. U ostalom,nikakav gubitak ne bih bio,da su tada ukebali bradatog Draskovica....
Utorak 19.11.2013. 17:53
Веран Матић, О. Бећковић, Даница Драшковић, Еј Србијо, пробуди се
Utorak 19.11.2013. 18:38
eto novog spina za srbijance... sad će da mantraju danima o ovoj gluposti... a na "kosovskim" izborima NIJE glasalo 80 % Srba - i to NIKO ne komentariše.... ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online