Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 18.11.2013.
12:40
Beta A

Pantić ide dalje, sumnja u rezultate

U drugi krug izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, koji će se održati 1. decembra, ušli su Krstimir Pantić iz Građanske incijative "Srpska" i Oliver Ivanović iz Građanske incijative SDP, pokazuju preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK).

Krstimir Pantić juče na glasanju
 

Krstimir Pantić rekao je danas da nije siguran da će prihvatiti rezultate glasanja na ponovljenim izborima.

"Ivanović i Hodžićeva imaju dogovor"

 

Krstimir Pantić je rekao i da kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović planira da uz pomoć albanskih partija formira većinu u lokalnoj skupštini.

 

"Ivanović je imao dogovor sa nezavisnom kandidatkinjom Adrijanom Hodžić da njeni birači podrže izbornu listu SDP, a da glasaju za nju kao gradonačelnika, kao i da u drugom krugu podrže jedno drugog", kazao je Pantić.

"Sama činjenica da je i član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo izrazio sumnju da će rezultati glasanja biti validni jer se izborni materijal nosi u Prištinu, dovoljna je da nas dovede u sumnju da se krivotvore rezultati", rekao je Pantić za agenciju Beta.

Pantić, koga podržava Vlada Srbije, kazao je da članovi biračkih odbora nisu bili u kontaktu sa glasačkim materijalom od sinoć u 19.30, kada ga je pruzeo OEBS, do ponoći kada je počelo brojanje glasačkih listića.

"Više od četiri časa glasački materijal bio je van kontrole biračkih odbora, što dovodi u sumnju regularnost izbora, jer nije bilo nijednog razloga da se glasovi ne broje u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Pantić.

Na zahtev OEBS glasački materijal iz severne Kosovske Mitrovice odnet je na brojanje u centar u Kosovo Polje, a protiv toga bila su obojica kandidata koja su ušla u drugi krug izbora 1. decembra - Pantić i kandidat SDP Oliver Ivanović.

Glasački materijal prebačen u Prištinu na prebrojavanje
 


Pantić je, prema tim rezultatima, osvojio 2.173 glasa ili 36,89 odsto dok je Ivanović dobio 1.670 glasova ili 28,35 odsto glasova. Na trećem mestu je kandidat Demokratske partije Kosova Agim Deva sa 1.190 glasova ili 20,2 odsto.

Nezavisni kandidat Adrijana Hodžić je osvojila 727 glasova ili 12,34 odsto, dok je za kandidata Samostalne liberalne stranke Dimitrija Janićijević glasalo 130 građana, što je 2,2 odsto izašlih na birališta.

Izlaznost na tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde pravo glasa ima oko 27.000 birača, juče je bila oko 22 odsto.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 12:46
Овај Пантић је невероватно "изненађен", а можда је чак и "увређен" па зато "сумња" у резултате "избора" јер се носе листићи у Приштину, ма ајте молим вас! Не сумња он ни у шта него је сигуран да ће баш то да га веришикује као најподеснију радодајку међ Србима за газде у Приштини. Поред овога бројеви "освојених гласова" на "изборима" ових назови српских политичара сами по себи говоре о томе шта о њима мисли већина Срба на КосМету. Опет, упорно се ћути о Србима јужно од Ибра, где су сада "центри Срба" у Грачаници, Брезовици и исл., шта појела их маца или нису интересантни тајкунима?
Ponedeljak 18.11.2013. 14:54
Сви ви који спроводите Велеиздају знајте да ће те за то одговарати пред Богом и народом! Жао ми је да овако лако падамо на тај проклети новац. Овај Пантић је пре неки дан био човјек, сада шта је остало..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online