Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 17.11.2013.
21:00 >> 23:27h
Beta A

CIK: Na izbore izašlo 22% birača

Na ponovljenim lokalnim izborima u tri glasačka centra u severnoj Mitrovici večeras je glasalo 22,38 odsto birača ili 5.231 građanin, saopšteno je iz Centralne izborne komisije samoproklamovanog Kosova (CIK). Član CIK-a Nenad Rikalo izjavio je da će tek u ponedeljak ujutru biti poznati preliminarni rezultati sa ponovljenih lokalnih izbora na tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Izbori na Kosovu

Rikalo je agenciji Beta rekao da prvo sledi provera izbornog materijala, a zatim počinje brojanje glasova koje će potrajati nekoliko sati.

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je rekla da je shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu predloga OEBS, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici.

Prema njenim rečima, glasačke kutije i drugi izborni materijal je na putu prema Centru u Kosovu Polju. Valjdete Daka je rekla da je u glasačkim centrima u Mitrovici 997 osoba glasalo uslovno, pošto se njihova imena nisu našla u biračkim spiskovima na mestima gde su hteli da glasaju.

Predsednica CIK-a je zahvalila OEBS-u, Opštinskoj izbornoj komisiji u severnoj Mitrovici, biračkim odborima na glasačkim mestima i građanima koji su omogućili da se izbori održe bez incidenata. Daka je takođe zahvalila bezbednosnim službama na Kosovu, Policiji Kosova, Euleks policiji i Kforu koji su omogućili uslove za bezbedno
održavanje izbora.

Izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovljeni su danas u tri biračka centra na kojima je pravo glasa imalo oko 23.000 birača jer su 3. novembra nepoznati napadači razbili kutije sa glasovima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.11.2013. 23:58
Тешко је Србима који тамо живе.Они вероватно најбоље знају шта би било да су потпуно одустали од избора и од Бриселског споразума.Ако је тачна твдња да би сви били протерани,као што тврде наши преговарачи,онда није било много простора за маневрисање.Сви смо били сведоци протеривања Срба из Српске Крајине и при том нас још хрвати туже за геноцид(које лицемерје).Убеђен сам да би исти сценарио био поновљен и на Космету јер још увек се Америка за све пита,а остатак света на челу са Русијом и Кином наравно неби ништа учинио(од вербалних осуда никакве користи).Ту смо где смо и то је за сада тако што не значи да ће једном доћи време када ћемо ослободити српску територију Косово и Метохију.
Nedelja 17.11.2013. 23:10
eto kome nama prica o izborima neka "valjdeta daka" - referentni stanivnik mitrovice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online