Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 09.11.2013.
13:03
J. L. Petković - Vesti A

Beograd krije dva sporazuma sa Prištinom?

Na burnoj sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju koja je protekla u međusobnim optužbama o krivici za nerede na izborima u Kosovskoj Mitrovici, malo ko je primetio da je to prva sednica tog odbora održana nakon šest meseci.

Borislav Stefanović, šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini Srbije
 

Po rečima poslanika Demokratske stranke Borislava Stefanovića, niko od poslanika "ni do danas ne zna pravi sadržaj sporazuma o telekomunikacijama i energetici" koji su 13. septembra u Briselu postigli Beograd i Priština.

Overena predaja Kosova

Demokratska stranka Srbije je pre mesec dana predala Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti sporazuma o telekomunikacijama i energetici Beograda i Prištine. Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić smatra da su ti sporazumi potpisani 13. septembra u Briselu i da su poslednji u nizu sporazuma "kojima Srbija predaje Kosovo Albancima".

- Niko nije našao za shodno da poslanicima dostavi tekst tog sporazuma. Njega nema čak ni na sajtu Vlade. Sve što o njemu znamo jeste da stupa na snagu 2015. godine, i da smo uspeli da "alociramo" pozivni broj +383 koji će dobiti zvanična Priština, a što je objašnjenje koje vređa inteligenciju - upozorio je Stefanović.


Ovaj bivši pregovarač u briselskom dijalogu sa Prištinom nekoliko puta je tražio od predsednika skupštinskog odbora za KiM Milovana Drecuna da zakaže sednicu na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi, ali nije dobio odgovor.


- Dakle, na sajtu Vlade Srbije postoje samo dokumenti koje smo mi (iz bivše vlasti, op. a.) postavljali. Više puta smo napismeno tražili taj dokument, i predsednik odbora Drecun je takođe zahtevao, ali očigledno da ministru Aleksandru Vulinu ne pada na pamet da se odazove na naše pozive. Prosto, oni žele da izbegnu polemiku, i to što rade je vrlo štetno. Mi i dalje ne znamo šta će biti sa 4.000 zaposlenih u Elektroprivredi Srbije na KiM - da li će njih preuzeti KEK ili neko drugi?

- Kome će pripasti Gazivode i Valača? Da li će i dalje moći da funkcioniše mreža 064, da li će pozivni broj +383 biti međunarodno tarifiran, šta će biti sa navodnih 400 miliona evra duga, koji nam traže za "trasfer struje"? I pored svega što se moglo očekivati od ove vlasti, iznenađen sam da se ovako ponaša - zaključuje Stefanović.

POVEZANE VESTI

Subota 09.11.2013. 13:16
Космет нико није прогласио окупираном територијом.То је довољан разлог да све владе, које су владале Србијом после Милошевића,прогласимо прозападним,антисрпским и издајничким.Вероватно су већина њих били глупави и неспособни за спољну политику,али то их не оправдава.
Subota 09.11.2013. 13:09
Нема потребе да нам било шта више "Влада" Србије и њени Одбори откривају у вези КосМета јер све је јавно око издаје и продаје КосМета окупаторима. То које су нијансе у питању су суштински небитне јер оне само учвршћују чињеницу да се неко одриче и издаје КосМет у име целог Народа. Појединости којима квинслинзи оправдавају своју издају су битне за предстојеће Народне судове (по рецепту "ослободиоца" из 1945.год.) на којима ће им се судити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online