Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.03.2010.
11:02 >> 12:33h
Tanjug, Srna, Vestionline A

Srbija pod snegom i ledom

Na svim putnim pravcima u Srbiji kolovozi su vlažni, a snega ima do pet centimetara, saopštilo je u četvrtak javno preduzeće "Putevi Srbije" i apelovalo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i lanaca.

U Zaječaru važi zabrana saobraćaja za šlepere i kamione jer na svim putnim pravcima pada sneg
 

Iz ovog preduzeća posebno ističu da je na teritoriji Zaječara na snazi zabrana saobraćanja za šlepere i kamione na svim putnim pravcima jer pada sneg, a snažan vetar stvara snežne nanose od jednog metra. Leda ima na putnom pravcu R-218a Brzeće - Kopaonik, a ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te vozači treba da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu uz maksimalan oprez u vožnji.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet centimetara, a obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnje, navodi se u saopštenju.


U Beogradu stanje "zadovoljavajuće"

Saobraćajnice u Beogradu su prohodne i očišćene, jer su ekipe "Beograd puta" spremno dočekale nove snežne padavine u glavnom gradu, izjavio je u četvrtak ujutru dežurni inženjer zimske službe u tom preduzeću Dejan Jovanović.

Uklanjanje snega iz Knez Mihajlove ulice

Jovanović je ocenio da je trenutno stanje na saobraćajnicama "zadovoljavajuće", iako na pojedinim ulicama ima raskvašenog snega, koji jak vetar vraća na kolovoz. On je naveo da su ekipe "Beograd puta" na terenu i da trenutno čiste najprioritetnije saobraćajnice - one kojima se kreću vozila GSP-a i "Laste", ali da predstoji čišćenje sporednih ulica.

Na čišćenju snega angažovano je 140 vozila na gradskim, lokalnim, prigradskim i republičkim putevima, a u "Beograd putu" raspolažu sa dovoljnim količinama kalcijum-hlorida, soli i materijala neophodnih za održavanje saobraćajnica.

Jovanović je rekao da se tokom dana očekuje prestanak padavina, ali da se nestabilno vreme očekuje do nedelje 14. marta i da će ekipe "Beograd puta" biti u pripravnosti da intervenišu.


Vojvodina zavejana

U Vojvodini se jutros saobraćaj odvija otežano zbog snega na kolovozu, čija je visina četiri do pet centimetara, kao i udara vetra koji u Banatu dostižu i 17 metara u sekundi.

I u prvim jutarnjim časovima sneg pada u celoj Vojvodini i duva snažan jugoistočni vetar, a prema informacijama iz Javnog preduzeća (JP) "Bačka-put" saobraćaj na Iriškom vencu zbog snežnih nanosa, koji se stalno stvaraju, izuzetno je otežan.

Novi Sad pod snegom

Novi Sad je od četvrtka ujutru zavejan snegom, a 50 ljudi i 24 vozila za uklanjanje snega novosadskog JP "Put", koje su od srede uveče na terenu, uspeli su da u prvim jutranjim časovima raščiste samo glavne gradske ulice.

Ekipe "Puta" su i jutros na ulicama koje čiste i stalno posipaju solju ali im raščišćavanje otežavaju snažni udari vetra koji na kolovoz stalno nanose nove snežne smetove. Gradski autobusi voze redovno, po zimskom redu vožnje, a na pojedinim linijama uočena su manja zakašnjenja.


U Podrinju led na mostovima

Svi magistralni kao i drugi putni pravci u Podrinju i Jadru su prohodni ali zbog snega na kolovozima i leda na mostovima, saobraćaj je otežan i usporen, a saobraćajna policija poziva vozače na dodatnu pažnju.

U Podrinju prohodni svi pravci, ali se savetuje oprez

Sneg koji je u Loznici i okolini padao juče i nastavio da pada danas, u četvrtak pre podne je dostigao 13 centimetara, uz temperaturu od nula stepeni, dok je prethodne noći bila minus dva.

U saobraćajnoj policiji u Loznici je rečeno da su u Podrinju i u Jadru prohodni svi magistralni pravci, od Loznice prema Valjevu, Šapcu i Malom Zvorniku, odnosno prema Republici Srpskoj, kao i regionalni i lokalni putevi.

U saobraćajnoj policiji su istakli da su kolovozi u Podrinju i u Jadru vlažni, mestimično sa snegom, a na mostovima i sa ledom usled čega se saobraćaj odvija otežano i usporeno, prvenstveno na putevima u brdsko-planinskim predelima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online