Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 07.11.2013.
09:09
Beta A

"Srbija dovela do genocida, ali idemo napred"

Hašim Tači rekao je u intervjuu za državnu bosansku televiziju BHT1 da podržava forimiranje multietničkih - srpskih, albanskih i drugih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Hašim Taći i Ivica Dačić u Briselu
 

Tači je najavio nove ekonomske podsticaje za sever Kosova da bi se tmošnji stanovnici "odvojili od problema, pritisaka, ucena i straha od pojedinaca koje drže tu oblast kao taoca".

Tači je u sredu uveče ocenio da su građani Srbije "umorni od problema, konflikata, neprijateljstava i žele napred ka NATO, EU i ekonomskoj dobrobiti".

 

 

Tači je naglasio da je Kosovo uspostavilo "odlične odnose" sa svim zemljama regiona i izrazio zadovoljstvo što sve one međusobno komuniciraju iako su vodile ratove i bile svedoci "nasilja Srbije koje je dovelo čak i do genocida, ali sada moramo gledati u budućnost - ne treba da budemo žrtva prošlosti".

U emisiji "Intervju 20" Tači je rekao da je "Srbija imala teritorijalne pretenzije prema Kosovu, prema podeli Kosova i formiranju jedne Republike Srpske, autonomije, i svi ti pokusaji su bili neuspešni".

"Sada imamo briselski sporazum od 19. aprila. Kosovo je suvereno i nezavisno, s međunarodno priznatim teritorijalnim integritetom. Niko ne može pretendovati da izmeni granice u regionu", ukazao je Tači.

"Kosovo je multietničko i neće se graditi samo na etničkim osnovama", poručio je Tači i najavio demokratske reforme u oblasti ekonomije, zakonodavstva, politike. Prema njegovim rečima, "Kosovo je domovina svih njenih građana, mesto u kojem svi uživaju ista prava".

Upitan o tome da li će i kada će Srbija biti spremna da prizna nezavisnost Kosova, Tači je kazao da je "sada važno da se radi na normalizaciji odnosa, a doćiće i to vreme".

"Sada se treba više razmišljati o budućnosti, nego o tome da ometamo jedni druge", rekao je Tači i dodao da su pregovori u Briselu mnogo pomogli i Kosovu, i Srbiji, te i miru i stabilnosti regiona. "Svaka namera jedne države da ometa drugu je smetnja samo njoj", kazao je Tači o putu zemalja regiona ka EU.

O tome što Bosna i Hercegovina nije priznala nezabisnost Kosova, Tači je rekao da je "Republika Srpska glavni faktor u nepriznavanju Kosova".

Istakao je da je ekonomski rast Kosova oko pet odsto, te su ulaganja vidljiva: "Ulaže se u projekte kapitalnih investicija, gradi se autoput koji povezuje Kosova sa Albanijom i evropskim koridorom, okončana je izgradnja modernog aerodroma, otvaraju se nova radna mesta i smanjuje se nezaposlenost".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.11.2013. 09:55
""nasilja Srbije koje je dovelo čak i do genocida, ali sada moramo gledati u budućnost - ne treba da budemo žrtva prošlosti". " ???? "Тако", змијо... "тако"... "браво" !!! само мажи говнима ове србијанске бескичмењаке... само напред !!!
Četvrtak 07.11.2013. 09:35
Badava sav Ciowood i zamena teza, na kraju je Bozja zadnja. Puc ce da otvori vrata revoluciji i normalizaciji Srbije.Nadam se da ce Srbi finalno da shvate u ovoj generaciji sta im je i tko sta od komsija porucio do sada, da ne bi opet oprastali, pa da se ratuje i s njihovom decom. Da opet za interese velikih budu i nasa deca pijuni na sahovskoj ploci.Samo uz jaku Rusiju Srbija moze da bude spasena. Sve ostalo je prodavanje magle.
Četvrtak 07.11.2013. 09:54
Šiptari, umirete na jugu KiM od uranijuma od NATO bombi 1999. štakori, a vi pričate o "srpskom genocidu". Nadam se da će doći dan naplate računa pa možda i dobijete ono što priželjkujete za sve neosuđene zločine nad Srbima, rušenje grobova, prodavanje organa, kidnapovanja, rušenje kuća i paljenje manastira i crkvi. Osjetićete sav gnijev naš jednoga dana. Može procenat Srba da se smanji još, ali to nema nikakve veze da se ne može trijumfovati. Vi iz straha radite sve, sve zločine, jer se bojite Srba, a možeš misliti kako ćete od straha bježat kad za to dođe vrijeme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online