Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 05.11.2013.
18:39
Beta A

SNS: "Sportisti" iz DS-a uveli kupovinu odbornika

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je optužbe Demokratske stranke (DS) za navodnu kupovinu odbornika i optužio tu stranku da je ona uvela "sport" kupovine odbornika u politički život Srbije.

SNS: Kupovina odbornika je 'sport' koji je uvela Demokratska stranka u politički život Srbije i Novog Sada (Foto: Ilustracija)
 

"Kupovina odbornika je 'sport' koji je uvela upravo Demokratska stranka u politički život Srbije i Novog Sada, glasanjem iz Bodruma, Soluna i ostalih destinacija takođe", navodi se u saopštenju SNS-a. Ta stranka je podsetila da je odborničku grupu DS-a u Skupštini grada od lokalnih izbora u maju prošle godine do danas napustilo šest odbornika, što je "nezabeležen slučaj u dosadašnjoj istoriji novosadskog parlamentarizma".

"Demokratska stranka ne može da krivi nikoga drugog sem same Demokratske stranke", ocenio je SNS.

Novosadski odbor DS-a optužio je danas SNS, koja je na vlasti u tom gradu, da kupuje odborničke mandate kako bi opstala na vlasti, a troje odbornika koji su juče napustili DS njihova bivša stranka optužila je da su pre te odluke obezbedili zaposlenja u gradskim javnim preduzećima. Ta stranka je navela da su troje odbornika koji su napustili odborničku grupu DS-a "prethodno zaposlili članove svojih porodica u gradskim javnim preduzećima".

"Naime, ćerka i suprug jedne od odbornica zaposleni su u JKP Čistoća i u Vodovodu i kanalizaciji. Isto tako, dvoje odbornika koji su prethodno napustili DS zaposleni su u JP Održavanje i usluge, a i članovi njihovih porodica dobili su zaposlenje u nekom od javnih preduzeća", piše u saopštenju.

Iz Gradskog odbora DS juče se iščlanilo pedesetak članova stranke, među kojima i troje odbornika i najavili da će formirati "Novosadski demokratski pokret". Troje odbornika je formiralo je odborničku grupu u Skupštini grada Novog Sada, koja se zove "Novosadski demokratski pokret".

Predsednica novoformirane grupe u Skupštini grada je Ana Vozar, njena zamenica Slađana Križanić, dok je preostali član Daniel Borbaš. "Novosadski demokratski pokret" najavio je da neće prelaziti u neku drugu stranku, već će ostati u opoziciji u Novom Sadu, u kojem gradsku vlast predvodi koalicija na čelu sa SNS, dok je DS u opoziciji.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.11.2013. 18:46
Да ли неко зна да ми наведе било коју државу на планети која има горе странке од ДС и СНС? Да ли постоји таква држава која трпи издајнике већ 15 година. Да ли постоји држава која има неког сличног Вучићу који је данас изјавио да се стиди што је припадник народа који је починио геноцид у Сребреници? Да ли постоји негде у свету власт која се одриче своје територије зарад новца?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online