Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.11.2013.
16:55
Beta A

Vulin: Bojkot izbora nije uspeo

Ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin ocenio je da bojkot tamošnjih lokalnih izbora nije uspeo jer se, kako kaže, Kosovo ne može "svesti na tri biračka mesta".

Ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin
 

"Bojkot je uspeo jedino ako neko želi da celo Kosovo svede ne tri biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija u Beogradu.

Na lokalnim izborima na Kosovu održanim u nedelju, u opštinama Leposavić i Zubin potok do 17 časova glasalo je više od 22 odsto glasača, a u opštini Zvečan oko 12 odsto birača.

Euleks: Incidenti napad na demokratiju

Misija Euleksa na Kosovu ocenila
je da su incidenti tokom lokalnih izbora "direktan napad na demokratiju", i da su za cilj imali ometanje građana da ostvare svoja osnovna prava i glasaju za svoje predstavnike. U misiji Euleksa su kazali da su odmah po izbijanju nereda u severnoj
Kosovskoj Mitrovici odgovorili na napad u izbornom centru i dali
dodatnu podršku Policiji kosova, kako bi obezbedila ljudstvo OEBS-a i Posmatračku misiju EU. Takođe se ističe da su na glasačkim mestima u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku zajedno sa osobljem OEBS-a prebacili glasačke kutije u južni deo Mitrovice.

"Da vas čekaju pred biralištima oni koji vas snimaju, prete i vređaju, niko u svetu se ne bi usudio da u većem broju izađe i glasa", rekao je Vulin i izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je lista "Srpska" postigla južno od reke Ibar.

Ministar je zahvalio Srbima koji su glasali i za "hrabrost i poverenje koje su ukazali državi Srbiji".

Izrazio je žaljene zbog toga što je Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila Srbiju za nasilje na Kosovu, što, po njegovim rečima, niko nije učinio od 1999. godine.

"Prvi put od 1999. baš niko Srbiju nije optužio da stoji iza nereda, ali se odmah javila D S S koja je optužila Srbiju, koju niko u svetu nije povezao sa tim", rekao je on.

O eventuanom ponavljanju izbora u severnom delu Kosovske Mitrovice Srbija mora da sačeka stav Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, a Vulin je istakao da očekuje i stav OEBS-a o tom pitanju.

Pročitajte još: VIDEO: Razbijanje biračkih kutija u KM

Vulin je rekao da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić "imao hrabrosti da kaže međunarodnoj zajednici da ne obavlja svoj posao kako treba i ponudi da Srbija to učini umesto nje", i izrazio žaljenje zbog toga što DSS-u, kako je rekao, "ni to nije bilo dobro".

"Kamo sreće da je neko i ranije, tokom martovskog nasilja 2004. godine zatražio od međunarodne zajednice da zavede red, a ako ne može, da to prepusti Srbiji. Niko u svetu nije protumačio tu Vučićevu izjavu loše, osim DSS i Hajredina Kučija", kazao je ministar za Kosovo.

Vulin je ponovio da će biti procesuirani svi izgrednici.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 19:29
tako karakeristično za julovski isprdak.... vazda - pobeđuju... I kad je izlaznost - 12 % ????????
Ponedeljak 04.11.2013. 22:26
Па ви сте изборе подигли на ниво фарсе, толико велике да немају никаквог значења, јер их организује лажна држава а такође ми у другим деловима Србије не признајемо изборе! Каква "држава" такав легитимитет!
Utorak 05.11.2013. 06:30
Braco srbi, zapalite sve sto imate i napustite Kosovo, jer ste izdati od brace iz Srbije i njene izdajnicke vlasti, kako ove tako i one zute!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online