Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 04.11.2013.
13:36
Z. Marjanović - Vesti A

Uzeo mito da mi otme dete

Viši državni tužilac u Valjevu Miodrag Plužanin pozvao je na saslušanje Natašu Matijević iz Ljiga, nakon što je ona podnela krivičnu prijavu protiv sudije Osnovnog suda u Valjevu Milutina Ilića, zbog sumnje da je primio mito.

Nataša je spremna da odgovara i za klevetu


 
Još su sveža sećanja na događaje od pre dvadesetak dana kada su Ljižani masovnim protestima iskazali šta misle o odluci kojoj je Nataša bila u obavezi da 16. novembra preda troipogodišnju ćerku Reu ocu Robertu Matijeviću iz Hrvatske, koji je svojevremeno zlostavljao njenu majku, zbog čega je ona pobegla u Srbiju.

- Samo da ponovim ono što sam rekla tužiocu u svojoj izjavi: sumnjam da je sudija Ilić primio mito, jer se viđao sa Robertom Matijevićem u sudskoj jedinici u Ljigu i u vreme kada nisu bila zakazana ročišta i da ga je posećivao u društvu jedne agencije za obezbeđivanje iz Beograda. Da li sam ja u pravu ili ne pokazaće istraga - kaže Nataša za "Vesti".

Ona dodaje da će istragom morati da se utvrdi "kako je moguće da je sudija Ilić i roku od pet meseci dva puta odbijao Robertov predlog da mi dete bude oduzeto, a onda, iznenada, bez ikakvog obrazloženja, donosi suprotnu odluku".

- Čak je umesto zaključka o "obezbeđivanju povratka deteta u Hrvatsku", odlučio da mi ga oduzmu. Imam mnogo razloga da sumnjam - kaže Nataša.

Ona dodaje da joj je tužilac po službenoj dužnosti predočio i mogućnost da, ukoliko se istragom utvrdi da su joj sumnje neosnovane, protiv nje bude podneta krivična prijava za lažno prijavljivanje.
 

Odbila "rijaliti"


- Ima i onih koji bi da od mog i Reinog života prave nekakav rijaliti šou. Nedavno sam preko posrednika dobila ponudu sa jedne ugledne srpske televizije da zajedno sa Robertom učestvujem u nekakvoj emisiji. Naravno, odbila sam, jer bi to bilo ponovno sipanje soli na rane koje još nisu zarasle. Robert je, navodno, pristao, ali ja lično mislim da je on insistirao na toj emisiji. To je već pitanje za ljude sa te televizije - kaže Nataša. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 13:49
Neverovatna odluka sudije da dijete pripadne ocu nasilniku i jos stranom drzavljaninu koji bi dijete odveo u drugu drzavu i mogao bez ikakvog nadzora ili kontrole da radi sta hoce. Nasilnika je sud trebao osuditi i zadrzati u zatvoru zbpg napada i fizickog nasilja nad drzavljankom Srbije. U zatvor manijaka I da ga u Padinjaku malo prevaspitaju i nauce pameti. A Sudiji ako je primio mito da se oduzme dozvola za bavljenjem pravom a ako nije nego je to uradio zbog svojih uvjerenja da se pod hitno izrekne mjera suspenzije i utvrdi mu se postojanje radne sposobnosti.
Ponedeljak 04.11.2013. 15:42
Kad Ustavni sud ne radi svoj posao zasto to ocekivati od nizih sudova
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online