Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 30.10.2013.
21:33
Beta A

Radnici "FAP-a" nastavljaju blokadu, Vučić najavljuje smene

Radnici Fabrike automobila Priboj (FAP) proveli su i drugu noć na pruzi Beograd–Bar i ne namarevaju da odustanu od njene blockade. Vicepremijer Aleksandar Vučić najavio smenu rukovodstva fabrike.

Blokada pruge do daljeg, čeka se vicepremijer Vučić
 

Pošto na njihove zahteve još nema nikakvog odgovora, oni i dalje u blokadi drže međunarodnu prugu Beograd–Bar i regionalni put koji ka graničnom prelazu Uvac, prema BIH.

"Odlučili smo sinić da ostanemo na pruzi sve dok ne dobijemo minimum traženih uslova koji se odnose na isplatu makar jedne od četiri i po zarade, i overu zdravstvenih knjižica za sve radnike", rekao je agenciji Beta predsednik štrajkačkog odbora Milorad Dragaš.

Država ne sme da se ucenjuje

 

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne FAP, fabrika koju država izdržava, ali i da "niko neće sklanjati decu sa pruge".

 

"Ne pristajem na ucene, ako treba promenićemo rukovodstvo FAP-a", rekao je Vučić televiziji B 92. Vučić je istakao da su građani Srbije FAP-u samo ove godine dali 130 miliona dinara i da ta fabrika ne može da traži rešenje od države koja to rešenje ne može da im nađe.

Ukazao je da zaposleni u FAP-u nisu mogli da prihvate inicijativu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da "zamrznu" štrajk i oslobode prugu i put.

"Suočeni smo sa sudbonosnim pitanjima vezanim za budućnost kako FAP-a tako i celog Priboja", objasnio je Dragaš.

"Spremni smo na svaki dijalog, posebno s gospodinom Vučićem, ali blokadu saobraćajnica nećemo prekidati do konkretnih rezultata i dogovora", upozorio je Dragaš.

Radnici FAP-a štrajkuju od ponedeljka, 28. oktobra, kada su blokirali prugu i regionalni put na ulazu u Priboj. Na uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja na barskoj pruzi čeka više teretnih vozova među kojima i dva teretna voza za potrebe kragujevačkog "Fijata", sa 442 nova automobila u 34 vagona.

Putnički saobraćaj barskom prugom odvija se samo do Prijepolja sa crnogorske strane, odnosno do Užica za polaske iz Beograda.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.10.2013. 22:32
Na zalost moram reci da se slazem sa Vucicem.Prodajte lepo jebeni fap ako treba i privatizujte.Direktor umesto da radi nesto i trazi resenje on sedi ladi jajca i trazi pomoc drzave,a pokrali su boga oce nema vise !!!!
Četvrtak 31.10.2013. 07:02
Oštar i svađalački raspoložen... vrlo nediplomatski... Zašto čekaju tavog čoveka?
Četvrtak 31.10.2013. 07:41
Ovaj naduvani balon se malo vise prosirio.Treba ga spustiti na zemlju.On treba da zameni direktore FAPA sa svojim koalicionim partnerima u Novom Sadu : genijalcima Jelicem i Bozicem i intelektualnom gromadom Bokanom iz romske partije.E sa tim strucnjacima PPVucic vodi grad Novi Sad.Torbica sa TV Novi Sad se svaki dan ismejava ravno Vucicu u lice prikazujuci karakter ovih koalicionoh partnera SNSa.Ti genijalci ce odmah zaposliti jos 3000 ljudi u FAP i tako pobediti na novim lokalnim izborima tamo.Vucicu stara je izreka s kim si takav si
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online