Ponedeljak 1. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 29.10.2013.
14:57
Beta A

Dačić: Prestanite da menjate uslove za EU

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je evropske zemlje da prestanu da menjaju uslove u vezi Kosova i Metohije dok on pokušava da usmeri svoju zemlju ka članstvu u EU, u intervjuu za agenciju Frans pres u Londonu.

Sa EU se nikada ne zna gde je cilj: Ivica Dačić
 

"Nikad ne znate gde se nalazi cilj u pregovorima sa Briselom oko napora Srbije da pristupi Evropskoj uniji", požalio se Dačić u intervju koji je dao u Londonu gde prisustvuje investicionoj konferenciji za privlačenje investicija u Srbiju.

"Najvažniji deo naših pregovora neće se odnositi na neki interni problem u zemlji nego na Kosovo", rekao je Dačić i dodao da zbog toga treba uvek imati u vidu da treba raditi na normalizaciji odnosa sa Kosovom i sprovođenju dogovora postignutim u Briselu.

Kako podseća francuska agencija, pošto je Srbija prihvatila da održi lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra u sklopu sprovođenja sporazuma o normalilzaciji odnosa između Beograda i Prištine, Brisel je u aprilu odobrio Srbiji početak pristupnih pregovora sa EU, najkasnije u januaru.

"Ne tražimo favorizovan tretman (u pregovorima), jedina stvar koju tražimo je da se ne uvode novi kriterijumi koji se dodaju već postojećim i utvrđenim kriterijumima", rekao je Dačić.

On je ponovio poziv Srbima na KiM da izađu na izbore u nedelju.

"Treba da glasaju na tim izborima, ne da bi pomogli Prištini nego da izaberu vlasti koje će biti legalne i legitimne i koje će biti na isti način priznate u Beogradu, Prištini i Briselu," rekao je premijer.

On se takođe obavezao da "snažno i brzo" počne obračun sa korupcijom u zemlji, što je još jedna prepreka za EU da otvori vrata Srbiji. Da bi ohrabrio potencijalne investitore najavio je nove zakone za borbu protiv korupcije i za pojednostavljenje administrativnih formalnosti koje odvraćaju strane kompanije.

"Srbija želi da stvori pravnu osnovu za sve investitore da bi pružila garancije da neće biti korupcije", rekao je Dačić.

Vlada Srbije danas u Londonu priređuje prvu investicionu konferenciju, "Serbia Investment Day", na kojoj će poslovni ljudi i investitori imati priliku da se obaveste o mogućnostima ulaganja u Srbiju.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.10.2013. 15:02
"Nikad ne znate gde se nalazi cilj u pregovorima sa Briselom oko napora Srbije da pristupi Evropskoj uniji", požalio se Dačić. Ma nije valjda? Dacic sigurno zna sta mu je cilj. Bas me zanima da li bi Dacic and company dozvolili da im se provere njihovi licni bankovni racuni po bankama zemalja NATO. Ja mislim da bi posle takve revizorske akcije sve do kraja bilo jasno, cak i poslednjoj naivcini u nasoj izigranoj Srbijici.
Utorak 29.10.2013. 15:05
uz korito puno toplih pomija svinje pristaju na sve.
Utorak 29.10.2013. 16:52
Ne,nego će tebe da slušaju,j...m vas glupe.EU je bre u vlasti naci službe.... Dosta bre više sa EU.. 1.Zar ne vidite da im je zgrada parlamenta ko nedovršena Vavilonska kula. 2.NATO vojska im ima ispred zgrade naopaki krst. 3.Slogan im je jedan narod jedna vera jedna moneta. To su sami SOTONINI (KUSOG) sinovi i šćeri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online