Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.10.2013.
05:41
N. Đorđević - Vesti A

Srbin bi u Ameriku, Amerikanka u Srbiju

Ljubavna priča Daniela Grujića iz Rekovca i Keli Flores iz Čikaga počela je putem interneta pre pola godine, a ove jeseni mladoj Amerikanki nije bilo teško da preleti okean i lično upozna Šumadinca.

Ljubav cveta: Daniel Grujić i Keli Flores
 

Ljubav je planula već pri prvom susretu i skoro je izvesno da će imati srećan kraj. Najveća muka mladog para sada je pitanje gde će živeti. Keli se toliko svideo Levač i Srbija da bi najradije ostala, dok bi Daniel želeo da se ipak skrase u SAD.
 

Rođen u Francuskoj

Daniel je rođen u Francuskoj gde su njegovi roditelji jedno vreme radili. Odrastao je u Rekovcu. Sada zbog Keli želi da ode u Ameriku, ali kaže da ima još jedan razlog.
- Rođenog brata nisam video 14 godina. Denis je otišao za vreme bombardovanja u Ameriku. Imam tamo i dva strica. Snašli bismo se nekako, ne bismo bili prepušteni sami sebi. U Rekovcu i nema baš mnogo prilike da se radi i zaradi, a ja želim da izdržavam svoju porodicu - kaže Gruja.

- Keli se oduševila slobodom! Kaže mi da joj je nezamislivo da sasvim mala deca u Rekovcu sama idu u školu, kućni ljubimci i domaće životinje se slobodno kreću po dvorištu, livadama. Priča mi da to u Americi ne može. A ja bih opet hteo da se oprobam preko okeana - kaže 32-godišnji Daniel koga u rodnom kraju svi znaju kao Gruju.

- Već na aerodromu nam je bilo jasno da smo stvoreni jedno za drugo! Odveo sam je kući u Rekovac, pa onda u svoje rodno selo Nadrlje. Sve joj je bilo fantastično. Mesta za provod u Levču nema mnogo, ali ona je bila oduševljena. Začudila se što skoro svi mladi ovde znaju engleski jezik. Ma, nije se ustručavala ni da cepa drva. Komšije kad su to videle u šali su me upozoravale da je ne teram mnogo da radi jer se možda neće vratiti - priča Gruja, stolar po struci.
 

Keli se navikla na život u Srbiji
 

Keli Flores radi u Obalskoj straži na jezeru Mičigen. Njen posao je da patrolira u čamcu za spasavanje. Po majci je Irkinja, a po ocu Meksikanka. Obišla je sa Grujom ceo Levač. Posetili su i Kragujevac, spomen-park Šumarice i jezero u okviru kompleksa. Probala je srpsku hranu, sviđa joj se što se u malom mestu svi znaju, javljaju se jedni drugima na ulici i stalno se šale, lepo se uklopila i sa Grujinim roditeljima.
 

Daniel i Keli u Šumaricama
 

- Ostala bih ovde, život je nekako usporen i lep. U Americi samo radiš, radiš - rekla je Keli Gruji pred polazak kući.


Mlada Amerikanka već je rezervisala avionsku kartu i ponovo dolazi u Srbiju u decembru. Daniel u međuvremenu sprema dokumenta kako bi zajedno s njom otišao u SAD. Ko će prevagnuti, ne zna se...

Utorak 29.10.2013. 15:42
Ha !!! Amerikanka se čudom čudi kao djeca idu sama u školu, kako psi i domaće životinje se slobodno šetaju po dvorištu i livadama! Vjerovatno se čudi i kako ljudi se slobodno kreću i druže kad im padne na pamet i oduševljava se slobodom!!! Čudi se da puno mladih zna engleski, pa naravno kad više od pola njenih zemljaka ne zna ni svoj maternji a ne strani!!! Pa naravno da se čudi kad je u SAD sve isprogramirano a u Srbiji ima što nigdje nema a ovaj nesretnik bi da ode preko okeana?! Ko zna možda je sračunato sa njom i stupio u kontakt zbog tog cilja...???
Petak 01.11.2013. 05:19
Nas Srbin ima 31 godinu i vrijeme mu je da pravi djecu. U USA samo kao turista a u Rekovcu da zivi kao kralj svoj na svome i medju svojima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online