Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.03.2010.
11:51
Tanjug A

''Telekom Srbija'' daće za telekomunikacije 20 milijardi dinara

"Telekom Srbija" uspešno je započeo novu poslovnu godinu, u kojoj će investirati oko 20 milijardi dinara u telekomunikacionu infrastrukturu, najavio je danas direktor Direkcije za komercijalne poslove "Telekom Srbije" Vladimir Lučić.

"Ova godina je krenula dosta uspešno. U mobilnoj telefoniji u januaru imamo više od šest miliona korisnika, u fiksnoj telefoniji takođe više od tri miliona i faktički imamo više od devet miliona korisnika u mobilnoj i fiksnoj mreži u Srbiji", rekao je Lučić, dodavši da je ta kompanija prošlu godinu završila sa rekordnom dobiti od oko 15 milijardi dinara.


Govoreći o tržištu telekomunikacija u Srbiji, Lučić je pozdravio dodelu druge licence za fiksnu telefoniju "Telenoru", istakavši da je konkurencija dobra i korisna, jer "gura" sve igrače na terenu da budu još bolji i da rade u interesu korisnika.


"Mi već imamo iskustva u radu sa konkurencijom, pre svega u mobilnoj telefoniji, zatim u segmentu Interneta, gde imamo dosta konkurenata počev od kablovskih operatera do drugih internet provajdera", rekao je on i naglasio da je pravi način da se liberalizuje tržište da ono samo određuje cene usluga.

Lučić je najavio uvođenje brojnih inovacija, od raznih paketa koji će omogućiti povoljno korišćenje Interneta u zemlji i inostranstvu, zatim od velike ponude "smart" mobilnih telefona, koji su postali hit u svetu posebno na bazi Majkrosoft aplikacija, a planiraju se novi servisi na bazi mobilnog plaćanja.


Odgovarjući na pitanje kako će odgovoriti na izazove konkurencije u fiksnoj telefoniji, pošto je "Telenor" dobio licencu, Lučić je rekao da će "Telekom" ponuditi povoljne pakete korisnicima i podsetio da je "Telekom Srbija:" jedini provajder na tržištu koji nudi usluge fiksne i mobilne telefonije, Internet i digitalnu televiziju (IPTV).


On je istakao da Telekom ne ostvaruje profit u fiksnoj telefoniji, za razliku od mobilne, i izrazio očekivanje da će i u ovoj godini rezultati u oblasti mobilne biti uspešni, jer je plan kompanije da do kraja godine ima oko 6,2 milion mts korisnika.


"Imamo plan da povećamo broj korisnika Interneta, da dupliramo broj ADSL Internet korisnika tako da na kraju godine ukupan broj njih bude preko 700.000", rekao je Lučić, istakavši da je to bitno ne samo za "Telekom" već i za čitavo društvo, kako bi Internet ušao u što veći broj domaćinstva.


Lučić je istakao da će sledeća decenija biti decenija nove mobilne revolucije bazirane na Internetu i u skladu sa tim glavne investicije "Telekoma" u ovoj godini će biti fokusirane na razvoju i fiksnog i mobilnog Interneta. On je naveo da su planovi da u ovoj godini Telekom privuče više od 100.000 mobilnih Internet korisnika.

"Prognoze su da će do 2014. godine biti tri milijarde mobilnih internet korisnika u svetu, a da će samo u MTS -u do kraja 2014. godine biti dva miliona mobilnih Internet korisnika", rekao je Lučić.


Pošto je, prema rečima Lučića, budućnost definitivno da mobilni telefon bude za nekih 10 godina glavna platna kartica, "Telekom" će za svoje korisnike u skorijoj budućnosti uvesti pogodnosti na principu mobilnog plaćanja.


Govoreci o smanjenju broja zaposlenih, Lučić je rekao da je poslovni rezultat u 2009. pokazao da je Telekom Srbija jedan od lidera u kontroli troskova u regionu, budući da je uz veoma blagi rast prihoda ostvario rekordnu dobit, sto znači da su troškovi očigledno dobro kontrolisani.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online