Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.10.2013.
13:30
J. L. Petković - Vesti A

Kandidati na saslušanju, ministar na poternici

Zbog optužbi da ucenjuje građane da glasaju za listu "Srpska", koju podržava Beograd, u subotu je u stanicu policije u Vrbovcu kod Vitine priveden kandidat te liste za predsednika opštine Klokot Srećko Spasić. Sa njim je priveden i Miloš Jovanović, član Privremenog veća opštine Vitina, koja deluje po sistemu Vlade Srbije.

Kako "Vesti" saznaju, juče je policija pozvala na razgovor i radnika opštine Vitina Živoja Baloševića, člana Privremenog veća te opštine Srđana Nikolića, a službenici centra za socijalni rad Ljiljani Dragojević je uručen poziv da se javi policiji.

Spasić sumnja da su ga policiji prijavili Srbi, predstavnici druge stranke koja učestvuje na izborima.

Dijagnoza i posledice


Čaglavčani kažu da se Đokić, koji je nekoliko puta izjavio da je ušao u predizbornu koaliciju sa strankom Hašima Tačija, ponašao neurotično.


- Prvo je ušao u lokalnu kafanu sa psom i vređao goste. Onda je napao neke ljude u naselju Nici u Čaglavici, pa je potom vređao decu koja su igrala stoni-tenis u Domu kulture. Napao je jednog dečka iz Miloševa - tvrdi jedan od očevidaca i dodaje da je Đokić sve vreme ponavljao da je poslanik i da ima imunitet. Porodica Saše Đokića smatra da je reč o nameštaljci.


Na Kosovo samo sa Vulinom


Priština je rešila da se obračuna sa srpskim ministrom zaduženim za Kosovo, Aleksandrom Vulinom, izdajući nalog za njegovo hapšenje. Vulin kaže da je to pokušaj da se Srbi "iznerviraju i uplaše kako ne bi izašli na predstojeće lokalne izbore". Vicepremijer Aleksandar Vučić, koji je nedavno odbio da poseti Gračanicu, jer Priština nije dozvolila da sa njim ide i Vulin, ipak namerava da poseti Kosovo 31. oktobra, ali jedino ako s njim bude Vulin. 


- Tri sata su me ispitivali, navodno jer smo pritiskali birače da glasaju za našu listu. Pitao sam ko me je prijavio i na koga sam to vršio pritisak, ali oni nisu naveli nijedno ime. Na kraju su me pustili i rekli da ću "ako se ovo ponovi" biti uhapšen. Tražili su da potpišem zapisnik na albanskom, ali sam odbio jer ne razumem šta su napisali, tražio sam da bude na srpskom. Ali, oni su insistirali - objašnjava za Vesti Spasić.


Podseća da je privođen pre godinu dana uoči izbora navodno jer je kod njega nađen pečat srpske opštine Vitina. Tada je, dodaje, Euleks intervenisao.  Pre mesec dana Spasića, kao i člana Privremenog organa za opštinu Vitina Srđana Nikolića pretukla su dvojica.
 

Policija Kosova odredila je 48-časovno zadržavanje za poslanika Skupštine Kosova iz SDP-a Sašu Đokića. U kosovskoj policiji kažu da je Đokić pritvoren u petak uveče "posle dve žalbe koje je policija dobila, kao i da se "osumnjičeni suprotstavljao hapšenju".

Kako se navodi, na ponašanje Đokića žalio se jedan Srbin koji je policiji rekao da je ovaj sa psom ušao u njegov ugostiteljski objekat u Čaglavici i pretio gostima. Druga žalba je usledila zbog vređanja na nacionalnoj osnovi radnika jednog preduzeća albanske nacionalnosti, koji je pozvao policiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online