Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.03.2010.
09:02 >> 14:26h
Tanjug A

Oprez na putevima u Srbiji, moguća poledica

Prema podacima kojima raspolaže Auto moto savez Srbije (AMSS), na širem području Srbije preovlađuje pretežno oblačno i hladno vreme, sa slabim do umerenim snegom, koji pada na područjima Timočke i Negotinske krajine, Peštera, Zlatibora, Kopaonika, Kruševca, Loznice,Valjeva, Leskovca, Vranja, kao i na širem području Beograda.

Na ovim područjima su kolovozi pod snegom u raskvašenom stanju, visine od 1-3 cm u nižim predelima, dok u višim predelima ima snega na kolovozu do 5 cm, pa se saobraćaj obavlja jako otežano. Kolovozi su mokri i klizavi, a zbog niskih tempretura, moguća je i pojava poledice, pa svaka tačka gde su kolovozi vlažni, predstavlja potencijalnu opasnost za vozače.

Republički hidrometerološki zavod Srbije (RHMZ) istakao je da će snežne padavine trajati tokom celog dana.

''U Beogradu, kao i u većem delu Srbije, sneg će padati tokom celog dana. Oko popodnevneva će padati slabijim intenzitetom, ali krajem dana očekujemo snežne padavine jačeg intentziteta'', kazao je RHMZ za portal ''Vestionline''.


Jak jugoistočni vetar usporava kretanje vozila u tzv. košavskim područjima: Pomoravlju, Podunavlju i Južnom Banatu. Poseban oprez savetujemo na mostovima, nadvožnjacima, u podvožnjacima i u tunelima. Na putevima u planinskim predelima, kao i na prilazima zimskim turističkim centrima, zbog snega na kolovozu, obavezna je upotreba zimske opreme, a na prilazu Kopaoniku i na putevima Peštera, obavezni su i lanci.


Poseban oprez, zbog velikog broja odrona, A M S S savetuje na Đerdapskoj magistrali, a naročito na deonicama kod Dobre, na Boljetinskom Brdu i u blizini Donjeg Milanovca, na kojima stalno ima odrona, zatim na Ibarskoj i Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku, Ovčarsko-kablarsku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-8, deonica Novi Pazar-Sjenica, i M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, kod Blagojevog kamena.


Ekipe putara su neprestano na terenu. Aktuelna su i klizišta na magistralnim putevima M-5, deonica Sušica-Vardište, kod Mokre Gore, i M-19.1, deonica Volujac-Kadinjača, gde je kolovoz sužen, pa se saobraćaj obavlja jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na magistralnom putu M-5, deonica Požega-Užice, u Uzićima, kod skretanja za Zlakusu, zbog klizišta se saobraćaj obavlja usporeno, jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila. Putari upozoravaju i na pojavu tzv. "udarnih rupa", na većini putnih pravaca u našoj zemlji, što je karakteristično za ovakve vremenske prilike. Putari saniraju ova oštećenja kad god to vremenske prilike dozvole.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online