Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 23.10.2013.
17:59
Beta A

Vučić i Dačić poštuju briselski sporazum

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović izjavila je danas da se najviši srpski zvaničnici ponašaju apsolutno u skladu sa briselskim sporazumom, kojim je određeno "zeleno svetlo" za njihove posete Kosovu pred lokalne izbore.

Poštujemo dogovor: Dijana Vukomanović

"Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić se ponašaju u skladu sa briselskim sporazumom i odluku Vučića vidimo kao insistiranje na tome da se poštuje slovo i dogovor", rekla je Dijana Vukomanović.

Prema njenim rečima, SPS podržava takvu vrstu podsećanja Prištine na dogovor koji je postignut sa EU i na to da Beograd insistira na tome da aktivno učestvuje i poziva kosovske Srbe na izbore.

Vučić je juče otkazao posetu Gračanici i Leposaviću planiranu za danas jer zbog uslovljavanja Prištine nije omogućeno da sa njim putuje i ministar zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin. Vladina Kancelarija za Kosovo saopštila je da Vučić nije želeo da prihvati uslovljavanje Prištine.

Poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da neodlazak Vučića na Kosovo pokazuje da su mu do sada bile vezane ruke i noge, a od sada i usta.

"Kada već poziva Srbe da izađu na izbore, smatramo da bi trebalo i da bude tamo, a u suprotnom poruka je da se na ucene odgovara pristankom", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Opozicija slaba da dovede do vanrednih izbora

 

Dijana Vukomanović odbacuje zahtev predsednika opozicione Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Vukomanović je u izjavi novinarima u parlamentu ocenila da je Jovanović iskoristio svoj jučerašnji sastanak sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem da zatraži vanredne izbore, ali je dodala da to neće uticati na jedinstvo u vladajućoj koaliciji.

 

"Opozicija je suviše slaba da bi ona najavila i insistirala na raspisivanju vanrednih izbora. Jedinstvo vladajuće koalicije je očuvano i još je jako", rekla je ona.

 

POVEZANE VESTI

Sreda 23.10.2013. 18:13
"ФБР ДОКАЗИ: ШИПТАРСКЕ ОЗНАКЕ НА ПОЗИВИМА – ИЗДАЈНИЧКА ПОДВАЛА РАСЕЉЕНИМА СА КОСМЕТА У понедељак 21.10.2013. у Прес центру Удружења новинара Србије у Кнез Михаиловој 6 усред Београда одржана је конференција за медије Правно-политичког тима Скупштине АП КиМ која би, у иоле нормалној држави са иоле слободним медијима представљала ПРАВУ СЕНЗАЦИЈУ, јер су представљени материјални и НЕОБОРИВИ докази о “регуларности” предстојећих избора! КАО ЈОШ ЈЕДАН ОД ДОКАЗА ДОДАЈЕМО И следеће ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ СМО ДОБИЛИ ОД СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ. 23.10.2013. за ФБР Биљана Диковић СРБском ФБРепортеру стигли су докази о томе како шиптарски ЦИК (централна изборна комисија) шаље позиве и обавештења
Sreda 23.10.2013. 19:55
A jel stoje mirno kad im okupator diktira zaduženja ili ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online