Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 21.10.2013.
20:14 >> 22:48h
Beta A

Naprednjaci proslavili peti rođendan

Srpska napredna stranka proslavila je danas pet godina od osnivanja skupom pred više od 15.000 ljudi u Beogradskoj areni. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz Srbije i inostranstva, predstavnici političkih partija i ličnosti iz javnog života, a više hiljada simpatizera SNS koji nisu mogli da uđu u Arenu pratilo je skup preko video bima.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

Srpska napredna stranka (SNS) je od osnivanja pre pet godina prošla Golgotu i nosila krst, izjavio je danas Predsednik Srbije i osnivač te strranke Tomislav Nikolić i dodao da njega niko neće uspeti da odvoji od stranke i "nosioca borbe protiv korupcije Aleksandra Vučića".

"Pre pet godina časno smo poneli natovareni krst, put do naše Golgote bio je u mulju i blatu a na nas su bacali kletve i kamenje koristeći besomučni uticaj na pisane i elektronske medije. I tada i sada mnogi su ulagali sve, čak i državne resurse, kako bi ukaljali naš odnos i izložili nas ruglu kako bi nas razdvojili", rekao je Nikolić na skupu SNS u Beogradskoj areni.

- Istorija mučenja krstom, našim najsvetijim simbolom, nije počela od nas ali je ostao upamćen i večito živi onaj ko je krst nosio. Oni koji su mu ga natovarili voleli bi da budu zaboravljeni. Nastavite tako, rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da zamera nekim članovima SNS što su se neki sklonili u hladovinu i borbu za svoj ponos prepustili "nekolicini najhrabrijih, Aleksandru Vučiću, pre svih".

Naveo je da se bespoštedno vodi borba protiv kriminala i korupcije.

"Vučić je prihvatio da bude nosilac te borbe, a da je odbio, a to nisam očekivao, ne bih imao kome da poverim taj zadatak i da budem siguran da će da ga obavi", rekao je Nikolić.

Dodao je da se mnogi bune i pokušavaju da omalovaže Vučićevu borbu tvrdnjama da je to politički obračun.

"Ni ne znaju da je to zapravo najveća osuda njihove politike. Cilj im je da se vrate u pređašnje stanje u kojem je politika bila kriminal. Neće moći", rekao je Nikolić.

Vučić: Srbija u EU 2020. godine


Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je cilj te stranke da Srbija postane član EU 2020. godine i da će taj cilj biti i ostvaren.

"Mi ne krijemo da je naš cilj da Srbija 2020. postane član EU i mi ćemo taj zadatak da ostvarimo. Vi znate, za razliku od drugih, kada kažemo da ćemo taj zadatak da ostvarimo da je to sigurno", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će korupcija biti satrta da ne bi samlela Srbiju, a da je nužno "odricanje i promena metoda borbe oko Kosova i nezaposlenosti".

"U suprotnom dubina ekonomske krize akumulirane u poslednjih 10 godina proizvela bi nesagledivu političku krizu, gubitak poverenja u institucije i političku elitu i vlast bi se razlila ulicama", rekao je Vučić u Beogradskoj areni.

Fratini, Dodik, Marović, Aca Lukas, Džajić...

 

Među stranim gostima skupu su prisustvovali član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Pedro Agramunt, potpredsednik mađarske vladajuće partije Fides Lajoš Koša, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, bivši predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, predstavnik Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac. Okupljenima se obratio i novi savetnik Vlade Srbije i bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini, koji je istakao da članstvo Srbije u EU "nije poklon, nego obostrani interes". Fratini je Vučića nazvao "dragim prijateljem", što je izazvalo veliki aplauz prisutnih.

 

Skupu su prisustvale i brojne turbo folk zvezde poput Ace Lukasa, Željka Samardžića i pevačice Dragice Radosavljević Cakane, kao i predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

"Postavili smo jednačinu po kojoj ćemo satrti korupciju ili će korupcija samleti sve nas. Građani nam veruju da je nužno odricanje i promena metoda borbe i oko Kosova i oko nezaposlenosti", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je SNS uspeo da građanima vrati poverenje jer je ta stranka govorila istinu bez obzira na političku cenu.

"SNS je rođena iz potrebe Srbije da preživi. Mi rizikujemo i kažemo istinu kada je istinu teško podneti i hoćemo da Srbija pobedi. Promene traže dogovor naroda i zato mi je svejedno da li će to da prihvate drugi političari, važno mi je da to prihvati narod", rekao je Vučić.

Svi zainteresovani nisu mogli da stanu u Arenu

Vučić je istakao da će građani istrpeti muku ako vide pravdu, socijalnu jednakost i zakon koji ne dozvoljava da se korupcijom pojave tajkuni kao na početku ili kraju tranzicije. On je članovima SNS poručio da bi bez njega kao lidera stranke sigurno uspeli.

"Ja bez vas ne bih uspeo, ni bez vas neću moći nista i zato vas molim da u ovom teškom poslu - a biće mnogo prepreka – budete strpljivi i da verujete da radimo ono što je najbolje za našu zemlju", reako je Vučić.

Govoreći o planu te stranke za budućnost, Vučić je rekao da će za naprednjake u narednom periodu ključna biti ekonomija.

"Za nas će u narednom periodu biti ekonomija, ekonomija i ekonomija. Napredak i ozdravljenje srpske privrede, dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.10.2013. 20:17
aj' dok ne zaključaju temu... ""Pre pet godina časno smo poneli natovareni krst, put do naše Golgote bio je u mulju i blatu a na nas su bacali kletve i kamenje koristeći besomučni uticaj na pisane i elektronske medije. I tada i sada mnogi su ulagali sve, čak i državne resurse, kako bi ukaljali naš odnos i izložili nas ruglu kako bi nas razdvojili", rekao je Nikolić na skupu SNS u Beogradskoj areni. "... Tada su mnogi ulagali SVE da vas ukaljaju... a samo su trebali da vas puste da se dočepate fotelja... p.s. lopata spominje "krst" i rođendan... valjda kardinal irinej nije stigao da mu objasni da Pravoslavni ne veruju u "rođendan" ?
Ponedeljak 21.10.2013. 22:05
Velike reci,a dela govore ovako.Izborna kradja nije istrazena!Postavljane administrativne linije sa Kosovom! Teranje Srba da se glasa na izborima jedne nelegalne drzave! Briselski sporazum!Dodatno zaduzivanje od 5 milijardi dolara! Nijednom tajkunu imovina nije oduzeta!Nijedna agencija od 136 nije ukinuta!Ugovor za Fijat I za Air Srbija nisu obelodanjeni!Prodaja zemljista strancima! Grubo krsenje Ustava Srbije!Mala je ovo rubrika da se napise zasto je ovo najgora vlada u istoriji Srpskog postojanja! Srbi nemaju sta da slave, nego imaju debelih razloga da uzmu usranu motku I da najure ovaj politicki olos sa vlasti!
Ponedeljak 21.10.2013. 21:26
Ceo DOS na proslavi koji je ispumpao tolike milijarde + Milo,ruzicasti tajkun Mitrovic..,,a pricaju o korupciji!!!???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online