Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 19.10.2013.
17:11
Beta A

"Za dve godine Srbija na zdravim nogama"

Srpska napredna stranka (SNS) pet godina od osnivanja uživa veliko poverenje građana koje ne sme da bude iznevereno, rekla je danas potredsednica te stranke Zorana Mihajlović i dodala da će za dve godine Srbija imati "privredu na zdravim nogama".

Zorana Mihajlović: Ne smemo da izneverimo poverenje građana
 

Zorana Mihajlović je istakla da su u SNS-u izuzetno ponosni na postignute rezultate, da su uspeli da pokažu da znaju da donose odluke i rešavaju probleme.

"Istina je da je to nagrada i jesmo ponosni, ali za nas je to još veća obaveza i odgovornost, jer to poverenje koje uživamo ne sme da bude iznevereno," rekla je Mihajlović koja je i ministarka energetike u Vladi Srbije.

Zbogom, radikali!

 

Srpska napredna stranka je osnovana 10. oktobra 2008. godine, a nastala je izdvajanjem frakcije okupljenje oko Tomislava Nikolića iz Srpske radikalne stranke (SRS) u septembru te godine. Nikolić je 5. septembra 2008. podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala i zamenika predsednika SRS i osnovao poslaničku grupu "Napred, Srbijo" u Narodnoj skupštini, nakon čega mu se pridružio i bivši generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, a potom i ostali funkcioneri. Prema podacima SNS-a, ta stranka sada broji oko 320.000 članova.

Potpredsednica SNS-a naglasila je da će ta stranka nastaviti kao i do sada da vodi iskrenu politiku, bez kalkulisanja i bez kompromisa.

"Naša želja da učinimo sve, ali baš sve, da investori dođu ovde i i otvore nova radna mesta, to će biti naš glavni zadatak. Cilj nam je da naša deca ostanu u Srbiji, a ne da odlaze kao u prethodnih deset godina", naglasila je ona.

Prema njenim rečima, "pod hitno" će se krenuti sa reformom javnog sektora i smanjivanjem administrativne procedure.

"Srbija za dve godine može da očekuje da je na zdravim nogama. To znači da nema više tako visoki javni dug, da nemamo rast nezaposlenosti. Mi smo već zaustavili rast nezaposlenosti, ali hoćemo da u narednih pet godina smanjimo nezaposlenost najmanje za 10 procenata, to je veliki zadatak za sve nas", ukazala je ona.

Mihajlović je rekla i da će uskoro Izvršni odbor stranke doneti odluke o radu lokalnih funkcionera i direktora preduzeća i naglasila da svi u stranci moraju efikasno da rade.

"Cilj je da Srbija ide brže u promene, zato svi moraju da budu efikasni i ne smeju da urade ništa protiv zakona, u suportnom zna se gde će im biti mesto. Mi nećemo nikoga sačuvati, niti našeg niti bilo kog drugog", poručila je ona.

Mihajlović je najavila da će lider SNS-a Aleksandar Vučić u ponedeljak na svečanom obeležavanju pet godina od osnivanja stranke predstaviti Akcioni plan, koji će sadržati detaljne mere i predloge za naredni period.

Svečanost će biti organizovana u Beogradskoj areni, a njoj će osim članova i funkcionera stranke prisustvovati, predstavnici drugih partija, diplomate iz zemlje i inostranstva, kao i druge ličnosti iz javog života Srbije. "Mi očekujemo punu Arenu i vrata Arene su širom otovrena", rekla je Zorana Mihajlović.

Subota 19.10.2013. 18:19
Po licu bi reko da i gospodja ministarka u ovu pricu neveruje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online