Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 17.10.2013.
17:31
Beta A

Na Crnom Vrhu 72 tone zlata

Na planini Crni Vrh kod Bora ima ukupno 72 tone zlata, rezultat je danas objavljenog geološkog istraživanja kanadske kompanije Avala risorsiz.

Investitori zadovoljni nalazištem zlata na Crnom Vrhu
 

"Nova procena mineralnih resursa na Projektu zlata Timok, po nalazu nezavisne rudarske konsultantske kuće 'AMC' iz Velike Britanije, u višoj klasi indiciranih resursa, iznosi ukupno 72 tone zlata", rekao je na 45. međunarodnoj konferenciji o rudarstvu i metalurgiji, menadžer istraživanja kompanije Džastin van der Torn.

On je objasnio da prelaz u višu klasifikaciju resursa ukazuje na "veću sigurnost projekta", i da sada mogu početi sa detaljnom ekonomskom procenom projekta, kako bi utvrdili na koji način može biti potencijalno transformisan u rudnik.

Kompanija "Avala resources" objašnjava da se prvobitna procenjena količina zlata značajno ne menja, ali da zato demonstrira "kontinuitet mineralizacije zlata na istraživačkim područjima".

"Čak 95 procenata prvobitne procene resursa na istražnom polju Bigar hil prelazi sa pretpostavljenih u višu klasu indiciranih resursa, dok u susednom Korkanu prelazi sa 75 procenata", naglasio je menadžer istraživanja kompanije.

Prema njegovim rečima, utvrđeno je i novo istraživačko područje sa polimetaličnom mineralizacijom, nazvano Korkan istok, koje tek treba proći kroz klasifikaciju.

"Kao najveća istraživačka kompanija, i imajući u vidu da smo u proteklih osam godina u ovaj projekat investirali preko 100 miliona dolara, veoma nam je drago da projekat pokazuje ovakve pozitivne rezultate i da nastavlja da se kreće uzlaznom linijom", rekao je Van der Torn.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.10.2013. 17:37
Bolje zasada i ne objavljivati gde je su najbolji resursi nase Srbije. Jos uvek imamo vlast koja ce za sitne pare u svoj dzep na ime provizije dozvoliti belosvetskoj bandi da nas pohara. Sacekati bolje dane. Kada Srbiju budu vodili rodoljubi kojima su iznad svega srpska Drzava i Narod.
Četvrtak 17.10.2013. 17:57
Ako to Amerikanci ne dobiju da eksplatišu milom evo još jednog rata...Naravno počeće sa ugroženošću Vlaha a oni su tu uvijek da pomognu ugroženima.. Naš ološ u liku nikolić , daćić, vučić bit će ponovo napravljeni da zadato izrealizuju do kraja... Naravno Srbima ostaje da rade u jamama da gledaju bezumne dnevnike čitaju novine koje prave vesti i nadaju se boljem sutra...
Četvrtak 17.10.2013. 20:18
i "naravno" da nikome neće smetati pustoš koja istaje iza kompanija tipa "avala" ili "rio tinto" koje buše li buše po srbiji... a Rusi koji grade "južni tok" su svima trn u oku ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online