Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.10.2013.
11:31 >> 12:01h
Beta A

Završena sednica Skupštine grada, besplatan vrtić za 4.300 dece

Odbornici Skupštine grada Beograda završili su danas za manje od sata vremena sednicu, verovatno poslednju u ovom sazivu.

Na sednici je usvojen Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom, na osnovu koje će od 1. januara naredne godine treće, četvrto i svako naredno dete u porodici imati pravo na besplatan boravak u vrtiću.

Foto: Ilustracija

Tom odlukom biće omogućen je besplatan boravak za 4.300 dece. Usvojena je i odluka o finansijskoj pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 15.000 dinara, kao i odluka o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola

Na sednici je usvojen i predlog da jedna ulica na Novom Beogradu dobije ime po Srđanu Aleksiću koji je ubijen u Trebinju 1993. braneći svog sugrađanina, Bošnjaka. Prema odluci odbornika, Vračar će dobiti plato rediteljke Soje Jovanović, opština Stari grad Čavketov pasaž, nazvan po rok muzičaru Goranu Čavajdi Čavketu (1962-1997), a opština Savski venac ulicu koja nosi ime fudbalera Rajka Mitića (1922-2008).

Pre toga odbornici su po hitnom postupku razrešili dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Nebojšu Ćerana zbog isteka mandata i produžili mandat za više direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad. Za novog direktora GSP imenovan je Milan Sofronić.

Skupština grada smenila je 24. septembra gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji je od tada u tehničkom mandatu 30 dana. Nakon toga Vlada Srbije bi trebalo da uvede privremeni organ koji može da rukovodi gradom najduže dva meseca posle čega predsednik Skupštine Srbije raspisuje izbore za Skupštinu Beogradu.

Ti izbori moraju da se održe od 45 do 60 dana od njihovog raspisivanja.

Odbornici Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke (DS) u Skupštini Beograda složili su se da je današnja sednica te skupštine bila važna da bi se omogućio normalan rad određenih javnih gradskih preduzeća, kao i sprovođenje dela prava iz socijalne zaštite.

Međutim, odbornik DS Božidar Đelić je istakao da je onima koji su smenili Đilasa trebalo 22 dana da shvate da ne treba Beograđani da trpe zbog toga i kritikovao što na dnevnom redu današnje sednice nije bilo usvajanje devet urbanističkih planova.

"Oni nemaju ni početnu ideju kako raditi u jednom od najvećih gradova na Balkanu", ocenio je Đelić.
 

Utorak 15.10.2013. 14:35
nebojša ćeran bio direktor GSP-a ? Zar taj nije trebao da bude u zatvoru zbog "Kolubare" ???? HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA "bravo" drugovi napredni... toliko o tome ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online