Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 12.10.2013.
10:24
rts.rs A

Šta je Priština obećala Beogradu?

Imamo čvrstu reč prištinske delegacije da posete srpskih državnika Kosovu i Metohiji neće biti ometane, kaže za Radio televiziju Srbije Marko Đurić, savetnik predsednika Srbije.

Da li će biti obećanje-ludo radovanje: Marko Đurić, savetnik predsednika Srbije
 

Dogovoreno je da se bez uslovljavanja sprovodi sporazum o slobodi kretanja, rekao je Đurić. Narednih dana u posetu Kosovu i Metohiji putovaće premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je da je sloboda kretanja uslov bez koga se ne može kada je reč o uspešnom održavanju izbora na Kosovu i Metohiji i da je to prepoznato i vrednovano od strane međunarodne zajednice.

A, šta kaže Tači: Srpski zvaničnici mogu samo u manastire

"To je rezultiralo time da sada imamo čvrstu reč prištinske strane da neće biti ometanja poseta naših najviših zvaničnika", rekao je Đurić, gostujući u Dnevniku RTS-a, dodajući da su bili prisutni i pritisak i volja da se ovaj problem reši.

Prema njegovim rečima, naknadne interpretacije dogovora iz Prištine imaju pre svega za cilj da umire njihovu političku javnost i nemaju veze sa onim što je dogovoreno.

"Dogovoreno je da se bez uslovljavanja sprovodi sporazum o slobodi kretanja, da se bez uslovljavanja omogući, u skladu sa dogovorima, bez intencija da se izaziva bilo kakva nestabilnost, ili bilo ko pokaže kao pobednik a bilo kao kao poraženi, da se posete odvijaju normalno", rekao je Đurić.

Pročitajte još:

* Poniženi do kraja

Savetnik predsednika Srbije kaže da podele na Kosmetu pokušavaju da proizvedu oni kojima nije u interesu da Srbi kao zajednica nastupe jedinstveno, da formiraju Zajednicu srpskih opština i da na taj način mi dobijemo veoma čvrst oslonac u Pokrajini, "koji u ovom trenutku, nažalost, na onaj način na koji bismo želeli - nemamo".

"Zbog toga mislim da je loše iz Beograda slati poruke da ne treba da se podrži lista iza koje stoji država i da na neki način svi koji se bavimo politikom u Srbiji imamo odgovornost da ne unosimo tu vrstu podela", rekao je Đurić.

"Ako me pitate da li mislim da su izjave predstavnika opozicije doprinele podelama, ne mislim. Mislim da je većina građana na KiM svesna naše pozicije, svesna da je interes države da se ujedinimo i formiramo Zajednicu srpskih opština", rekao je Đurić.

Lokalne izbore na Kosovu, zakazane za 3. novembar, pratiće 7.029 posmatrača, saopštila je Centralna izborna komisija Kosova.

Kako saznaje RTS, iako je u Briselu dogovoreno, imenovanje predstavnika Građanske inicijative "Srpska" u Centralnu izbornu komisiju odloženo je za utorak.

POVEZANE VESTI

Subota 12.10.2013. 11:01
после чланка "Zaboravljeni srpski ratnici ", прочитах само овај наслов и погледах слику и припаде ми мука...
Subota 12.10.2013. 12:40
Nikad kraja ovoj bruci ! Ovo je van svakog razuma, da kojom srecom ne dodju nazad, ovo je tipicno za ovu satelit vladu, odvratno i ljigavo, perfektni izdajnici !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online