Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.10.2013.
16:50
Beta A

Musliu: Dačić govori jezikom sile

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu izjavio je da nije zadovoljan kako je protekao sastanak albanskih političkih lidera s juga Srbije s premijerom Ivicom Dačićem u Beogradu.

Albanski lideri sa juga Srbije razgovarali sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem
 

Drugi učesnik sastanka Riza Haljimi, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, ranije je za agenciju Beta kazao da je zadovoljan sastankom u Vladi Srbije i da je izašao s mnogo više optimizma nego što je imao pre razgovora.

"I mi da se uključimo u pregovore Beograda i Prištine

Prema rečima Muslijua, albanski lideri iz Bujanovca, Preševa i Medveđe imaju zajednički nastup i u Prištini i u Beogradu. "Zatražili smo od premijera Dačića i da Srbija i Kosovo koje već pregovaraju, u pregovore uključe i problem Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe uz prisustvo predstavnika međunarodne zajednice i ambasadora Kosova u Beogradu, da znamo koji je naš status", kazao je Musliu.

Albanski lideri s juga Srbije danas su s Dačićem u Vladi Srbije razgovarali o rešavanju problema u tim opštinama koje su albanski lideri definisali u zajedničkoj platformi februara 2013. u Bujanovcu, a koju je u junu usvojila i Vlada Srbije pod nazivom Platforma od sedam tačaka.

Musliu, koji je i lider Pokreta za demokratski progres, za agenciju Beta je izjavio da s premijerom Dačićem "postoje politička neslaganja jer on govori istim jezikom kao i pre, a to je jezik policije i sile".

"Mi smo očekivali da ćemo početi rešavanje ekonomskih, političkih, socijalnih problema koje smo u februaru u Bujanovcu usvojili kao platformu za urgentne mere u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, a Dačić je očekivao da mi Albanci treba da rešimo tehničke probleme", kazao je Musliu.

On je naveo da je na sastanku s premijerom Srbije, kome je prisustvovao i šef Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković, predloženo da se sledeći sastanak održi u naredna tri meseca a da u međuvremenu Albanci formiraju grupe koje bi zajedno s Koordinacionim telom i nadležnim ministarstvima trebalo da rade na rešavanju pojedinačnih problema.

"Imali smo te grupe i ranije pri Koordinacionom telu i nisu dovele do rešenja, pa ne vidim kako će dovesti do rešenja i sada", kazao je Musliu.

Musliu je naveo da je na sastanku bilo pomenuto i održavanje vanrednog popisa Albanaca u tim opštinama što albanski lideri nisu prihvatili jer "nema nikakvih uslova za vanredni popis".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.10.2013. 18:09
Uključio bih ja vas ne u pregovore BG-Prištine, šiptari južni, nego na trofaznu, pa biste jedino u Albaniju onako mogli slaviti 100 godina od stvaranja Albanije sa Žutom kućom, dizali spomenik UCK i sl.
Četvrtak 10.10.2013. 18:26
Govna !
Četvrtak 10.10.2013. 19:15
Riza Haljimi je Azem Vlasi iz prošlosti imaju iste štosove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online