Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 09.10.2013.
09:25
vijesti.me, mondo.rs A

Kapičić: Nisam ja ubijao četnike već KNOJ

Nekadašnji general Udbe Jovo Kapičić negirao je umešanost u smrt četnika čiji su ostaci pre nekoliko dana pronađeni u pećini Mandića na Sinjajevini. On tvrdi da je odgovornost na Korpusu narodne odbrane Jugoslavije (KNOJ), prenose podgoričke "Vijesti."

Jovo Kapičić

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu nakon što su nađeni ljudski ostaci u pećini Mandića na Sinjajevini, a informaciju je potvrdila i Uprava policije.

Prema nezvaničnim informacijama dnevnika, sumnja se da pronađene kosti i lični predmeti pripadaju četnicima koji su, navodno, likvidirani po naredbi Kapičića u februaru 1947. godine.

U tom periodu nastradali su sudija predratnog vojnog suda, a tokom rata komandant četničkog pokreta Miljan Mandić, Miladin Knežević, braća Janko, Dragutin i Milivoje Ilinčić i Milivojeva ćerka Mioljka.

Pročitajte još: Kapičić: Crnogorci, hoćete li da budete bratu brat ili rob?

Kapičić je potvrdio da je bio u februaru te godine na Sinjajevini, ali naglasio da nema ništa sa smrću četnika, za šta je okrivio KNOJ.

"Došao sam ujutru tamo da vidim ko je ubio naših pet vojnika i popodne se vratio da podnesem izveštaj Vladi Jugoslavije....Ja sam tada bio ministar unutrašnjih poslova i nisam ubijao ljude po pećinama. Recite mi kako može ministar unutrašnjih poslova da ubija ljude... To je vojska radila, KNOJ, takozvani komadant Marko Katnić, on je bio tamo", tvrdi, između ostalog, Kapičić.

Godinama su potomci četnika nastradalih u pećini Mandića tvrdili da je za njihovu smrt odgovoran upravo bivši general Udbe. Prema nezvaničnim informacijama, uskoro će biti izvršena ekshumacija kostiju, koje će nakon toga biti poslate u Forenzički centar u Danilovgradu na DNK analizu.

"Slede aktivnosti po nalogu tužioca, među kojima je i obavljanje razgovora sa potomcima lica za koja se sumnja da se njihovi ostaci nalaze u pećini", navodi policija.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.10.2013. 10:00
Neka provede poslednje dane u apsu, da vidi kako je to. I nek mu puštaju četničke pesme po ceo dan!
Sreda 09.10.2013. 09:41
Ubijao si nedužne ljude poslije rata koji nisu imali veze ni sa četnicima, ni sa Staljinom. Ništa nisi provjeravao, samo si slao na Goli otok čim ti dojave što bilo špijuni kojih i danas ima u CG oko 100 000. Samo ti dođi u CG, bagro matora, i mnogi će ti polomiti tvoje 98-nje kosti, jer mnogi vide tvoje otvoreno priznanje da si i dalje krvoločan. Da se razumijemo, Jodža, nikome mi nisi nažao učinio, ali kada bi te mlatili na ulici ja ništa ne bih vidio, ništa ne bih čuo. Tamo gdje treba emocije ljudskosti za neljude se isključuju. Ti si nečovjek, nesoj, o Jovo Jodža Kapiči-pičkičiću.
Sreda 09.10.2013. 09:37
Ovo ti govori da smo mi neki najgori ljudi na svijetu...kad ovo zlocesto bice jos uvjek tumara naokolo i trazi neko udobno mjesto da ispusti kashiku a dloprinio je tolikim nasilnim smrtima!? Uzas...njegove zzrtve se u grobu okrecu, kao da nikog svoga na svijetu nijesu imali i nemaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online