Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 08.10.2013.
17:26
Beta A

Ko ne izađe na izbore, on je protiv Srbije

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić poručio je danas da su predstojeći izbori na Kosovu 3. novembra zapravo referendum, na kojem će kosovski Srbi odlučiti da li žele da ostanu deo Srbije.

"Na ovim izborima Srbi odlučiti da li žele da ostanu deo Srbije ili će, neizlaskom na izbore, prihvatiti da bez ikakvog otpora Albanci zauzmu i sever Kosova, uspostave svoje institucije i na njihovo čelo dovedu ljude koji su im bliski, koji ne žele dobro ni Srbima ni Srbiji", kazao je Pantić.

Izborima protiv nezavisnosti Kosova: Krstimir Pantić

On i članovi liste Građanska inicijativa "Srpska" za odbornike u SO Kosovska Mitrovica, predstavili su danas na konferenciji za novinare svoj program i poručili građanima da na izborima 3. novembra treba baš za njih da glasaju.

"Izbori koji se održavaju 3. novembra nisu loklani izbori kako to predstavlja zvanična Priština, nisu to ni izbori na kojima će Srbi koji učestvuju priznati tzv. nezavisnost

Pantić je podsetio da je to i obaveza koja proističe iz Rezolucije 1244 SB UN, odbacio optužbe da su oni koji su stali uz Vladu Srbije i predsednika države izdali Srbe i pozvao one koji se zalažu za bojkot izbora da u demokratskoj atmosferi sučele stavove i objasne zašto građani treba da se odluče za izbore ili bojkot.

Kosova kako govore oni koji su za bojkot", rekao je Krstimir Pantić.

On je poručio građanima da "su izbori svojevrstan referendum, na kome će se građani izjašnjavati za ili protiv Srbije, a ne protiv Prištine".

"Nakon ovih izbora biće formirane institucije koje će biti priznate od svih u svetu , za mene i ljude koji čine GI "Srpska", institucije koje su do sada postojale takođe su bile legalne i legitimne ali nisu bile legalne za predstavnike međunarodne zajednice , Priština ih nije uvažavala, i zato nisu mogle da punim kapacitetom štite i brane interese Srba koji žive na KiM", rekao je Pantić.

On je naglasio da će posle izbora moći da kažu da ne priznaju nezavisno Kosovo, da nisu kosovari već Srbi, državljani Republike Srbije, i odbacio optužbe da će izlaskom na izbore priznati nezavisnost Kosova.

"Još jače ćemo braniti naše pravo da živimo na ovim prostorima, da se školujemo na našem jeziku, da zadržimo naše državljanstvo, da se lečimo u našim bolnicama, da imamo naše institucije", rekao je Pantić.

On je poručio i da "građani Kosovske Mitrovice i ostalih opština treba da znaju da niko neće ostati bez radnog mesta, jer to garantuje Vlada Republike Srbije".

"Svi koji budu na bilo koji način u situaciji da zbog pritisaka ili propisa koji važe u Prištini potraže neko drugo radno mesto biće angažovani u Zajednici srpskih opština jer će to biti entitet u okviru Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohije", rekao je on.

Pantić je naveo da će Zajednica srpskih opština imati ovlašćenja koja neće biti preneta iz Prištine nego iz Beograda, jer će Skupština Srbije doneti ustavni zakon kojim se deo ovlašćenja republičkih vlasti prenosi na autonomnu pokrajinu KiM, a deo na Zajednicu srpskih opština.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.10.2013. 17:57
Panticu ! Od potpisivanja TZV Briselskog sporazuma pet drazava je priznalo republiku kosovo smatrajuci opravdano da ako je Srbija proznala kosovo zasto nebi i oni.To je istina panticu duso prodana izdajnicka.Sudice ti narod i tebi i ostalim izdajnicima.Siptarski izbori za siptare a ne za Srbe.
Utorak 08.10.2013. 17:57
Počeo je mesec terora. UBI SE PANTIĆU!
Utorak 08.10.2013. 20:32
Stidiš li se, "krstimire" ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online