Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.10.2013.
16:58
Beta A

"Ovo su mere MMF-a, a ne Vlade Srbije"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da ekonomske mere koje je predstavila Vlada Srbije nisu njene, već mere Međunarodnog monetarnog fonda koje će uskoro srpsku privredu "baciti na kolena".

Srpska privreda je na kolenima: Vojislav Koštunica, predsednik DSS-a
 

"Ubrzo će se pokazati da ovo nisu mere za spas srpske ekonomije, nego naprotiv da će ove mere posrnulu srpsku privredu baciti potpuno na kolena", piše u izjavi Koštunice, bivšeg premijera.

"Predstavljene ekonomske mere nisu mere Vlade Srbije, nego su to mere MMF. A koliko MMF radi u interesu Srbije najbolje može da se vidi iz činjenice da je Vlada kojom sam predsedavao zahvalila MMF-u na saradnji i prekinula aranžmane sa MMF-om", naveo je predsednik DSS.

Po njegovim rečima, srpska privreda ima sistemsku grešku koja joj je nametnuta od pogrešne politike kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

"Više Srbija izgubi od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nego što bilo koje ekonomske mere mogu da donesu. Kada se udruže ekonomske mere MMF-a koje prihvata Vlada Srbije i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju onda je gotovo izvestan slom srpske ekonomije. Vlada Srbije je trebalo da otvori javnu raspravu o ekonomskim merama, a ne da se sa MMF-om dogovora o ekonomskim merama", naveo je on.

Koštunica je ocenio da Srbiji treba nova ekonomska politika oslobođena pre svega "vazalnog odnosa prema Evropskoj uniji i oslobođena štetnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodao da će tek tada srpska privreda početi da se oporavlja.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.10.2013. 17:05
Jednostavno boljeg od njega nemamo.dr vojislav Kostunica lista Dss-Srs-Dveri.
Utorak 08.10.2013. 18:26
Evo nam ponovo opunomocenika Nebeskog Naroda. Sad nam puni glavu sa ekonomijom posto je zavrsio punjenje Haskog kazamata sa Srbima. Ko kaze da Kostunica nije od Tarabica, on vec tvrdi da ce Vlada posrnulu privredu baciti na kolena. A koju to privredu i zasto posrnulu? Mora da je to ona privreda koju Kostunica nije stigo da rasproda za vreme svog mandata, a sto je ostalo iza njega ko da je proso urgan, sve unisteno. Koju i kakvu privredu si ostavio kad si otiso sa mesta pemijera? Ne trepnuvisi Kostunica nam besedi da je njegova Vlada prekinula aranzman sa MMF. Taco jeste, ali neka kaze sta je sve prodala Vlada na cijem je celu bio i kolko jeprivatizacija pod istragom,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online