Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.09.2013.
18:29
Beta A

DS: Ugroženi pregovori s EU; LSV: Ostavka Dačića

Demokratska stranka saopštila je da je zabranom Parade ponosa Vlada Srbije "pokazala svoje pravo lice" i dovela u pitanje dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

DS: Predsednik Nikolić je obećao da će biti na čelu Parade ponosa
 

"Država je još jednom poklekla i povukla se pred onima koji su joj bili saveznici u prethodnim godinama. Od evropskih vrednosti i vladavine prava ostala su samo mrtva slova na papiru", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik resornog odbora DS-a za ljudska i manjinska prava Miloš Đajić.

DS podseća da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić prošle godine javno obećao da će biti na čelu Parade, čime je, kako navode, obmanuo građane i građanke Srbije.

U ovoj stranci dodaju da prava LGBT zajednice ne smeju zavisiti od političke volje koalicija, kao ni od ličnih stavova ljudi koji "ne znaju šta su LGBT prava", i da je država dužna da omogući pravo na slobodno okupljanje.

"Demokratska stranka će u saradnji s partnerima pokrenuti široku kampanju za prevazilaženje predrasuda i poštovanje svačijeg prava na različitost", navodi se u saopštenju DS-a.

LSV: Dačić da podnese ostavku

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić podnese ostavku zbog zabrane Parade ponosa, koja je trebalo da bude održana u Beogradu. Stranka je ukazala da je tom zabranom zapravo "suspendovan" Ustav Srbije.

 

"Ostavka ministra policije bila bi čin odgovornog čoveka, kao što bi bila očekivana i odluka svakog premijera da takvog ministra smeni", naveo je LSV u saopštenju za javnost.

 

Ta stranka je optužila državne organe da se tri godine za redom "povlače pred huliganima koji prete nasiljem, molotovljevim koktelima i različitim terorističkim akcijama", a za sve to vreme MUP Srbije i ostale službe "nisu u stanju da ih evidentiraju i privedu".

 

"Država 'ne vidi' da zabranjeni Obraz radi i dalje, dok Ustavni sud razmatra nadležnosti Vojvodine, a ne zabranjuje SNP 1389 niti navijačke podgrupe. Skupovi koje su najavljivale organizacije poput SNP 1389, Obraza, trebalo je ovoga puta da budu iskorišćeni za to da država konačno na jednom mestu legitimiše i potraži sve one koji su i ranije pretili rušenjem i paljenjem Beograda", ukazao je LSV.

 

Dodaje se da je bezbednosna situacija u Vojvodini, a naročito u Novom Sadu odavno "ispod granice podnošljivosti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online