Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.09.2013.
12:01
B. Đokić - Vesti A

Gej parade neće biti!

Planirana gej parada, koja je najavljena za 28. septembar, najverovatnije će biti zabranjena, a u vrhu srpske vlasti traži se izgovor za takvu odluku.

Zabranu gej parade moguće je očekivati jer vlast ne sme protiv volje većine građana (Foto: Arhiva)
 


Kako "Vesti" saznaju u MUP-u Srbije, prva bezbednosna procena takozvane Parade ponosa je urađena pre desetak dana, ali se svakodnevno ponovo radi, jer podaci sa terena ukazuju da nemira u većem obimu, kakvi su bili prilikom parade 2010. godine, neće biti.

Kritikuju Dačića

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, kao i organizatori gej parade, kritikovao je izjave premijera Dačića o Paradi ponosa. On je objasnio kako Dačić krši zakon ocenama da homoseksualnost nije normalna.
- On je dužan da obezbedi sprovođenje Ustava i zakona, a ne da bude kalkulant koji svoje nesigurnosti javno demonstrira - izjavio je Jovanović.

- Policija, Bezbednosno-informativna agencija i Vojno-bezbednosna agencija uradile su svoje procene bezbednosti i one pokazuju da nema većih prepreka da se parada održi. Procenjeno je da će biti nemira i konflikata, ali u mnogo manjoj meri nego 2010. godine, te da sve one koji budu pravili probleme policija može vrlo efikasno da neutrališe - saznajemo u vrhu MUP-a.


Međutim, pošto vrh vlasti ne želi zbog političkih razloga da dozvoli njeno održavanje, jer je njihovo glasačko telo izričito protiv takvih manifestacija, bezbednosne procene se stalno vraćaju na doradu kako bi se nekako dobila procena stručnih službi da je suviše opasno dozvoliti održavanje.


- Ekstremne političke grupe i navijači koji su napravili haos 2010. godine su sada pod nezvaničnom kontrolom političkih partija koje su na vlasti. Zbog toga nema kritične mase koja bi mogla da napravi nerede na ulicama, a i one grupe koje bi to učinile vrlo lako mogu da se razbiju mobilnim policijskim ekipama - nezvanično saznaju "Vesti".

Stiže i monah Antonije

Dan pred održavanje Parade ponosa zakazan je skup protivnika ove manifestacije, koji organizuje monah Antonije. Oni planiraju da prošetaju glavnim gradskim ulicama i dođu do parka Manjež gde je zakazana parada.
- Pretpostavljamo da žele da uđu u park i tamo se ulogore, kako bi ostali celu noć i sprečili organizatore Parade da sutradan postave binu i održe skup - kažu za "Vesti" u MUP-u Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online