Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 25.09.2013.
12:36
RTS A

Đilas v. d.: "Ne vadite mač iz korica!"

Gradonačelnik (u tehničkom mandatu) Dragan Đilas pozvao je one u čijim "rukama je mač" da ga "ne vade iz korica" i dodao da je Srbija krenula putem za koji malo ko zna gde se završava. Zahvalio se Beograđanima koji su mu ukazali poverenje na izborima i poručio da će obavljati funkciju gradonačelnika u narednih mesec dana, ali da neće davati izjave za medije.

Još mesec dana gradonačelnik Beograda, ali neće davati izjave za medije
 

"Iako verujem da moj apel neće uroditi plodom, imam obavezu da apelujem na sve u čijim rukama je mač, kako to oni kažu, da ga ne vade iz korica, jer to nije dobro već da se vrate na demokratski način mišljenja", rekao je Đilas.

"Ako se to ne desi, zemlja će ući u proces koji je juče počeo, da ljudi koji nisu iz moje odborničke grupe, imaju obavezu da pokažu kako su glasali", rekao je Đilas koji tvrdi

Šta bi promenio u dosadašnjem radu?

Govoreći o svom radu na čelu prestonice, naveo je da ne bi menjao mnogo toga.

"Možda bih neke stvari brže uradio, možda bih bio malo oštriji prema onima koji iskaču iz tima", rekao je Đilas.

da su odbornici koji nisu iz DS-a juče pokazivali šefu odborničke grupe SNS-a kako su glasali.

Prema njegovim rečima, ako njegov apel bude uslišen, živeće se bolje, a ako ne, "Srbija će nastaviti putem kojim je krenula, a za koji malo ko zna gde se završava".

Đilas je rekao i da nije bilo potrebe da se menja vlast u gradu kako bi nadležni organi mogli da sprovode istrage, jer su imali i prethodnih 14 meseci da sve ispitaju.

Istakao je da je sve što se dešava oko glavnog grada politička priča, koja nema veze sa pravdom i istinom.

Đilas tvrdi i da nema potrebe da se izbori u gradu raspisuju za šest meseci, da su mogli da se obave u roku od tri meseca, i da je očigledno želja da se oni pomere za proleće, kako bi se u narednom periodu "mahalo papirima, aferama i verovatno hapšenjima". 

Od svojih saradnika u Gradskoj upravi Đilas traži da u narednih 30 dana, u granicama u kojima to zakon dozvoljava, obavljaju svoje poslove, kao što će i sam obavljati funkciju gradonačelnika u tom periodu.

"Stefanoviću, uđi u Skupštinu, ne drži konferencije na stepeništu"

Đilas je pozvao predsednika Skupštine Srbije i Gradskog odbora SNS-a Nebojšu

Stefanovića da ne drži konferencije za novinare na stepeništu Skupštine grada već da uđe.

 

"Molim Nebojšu Stefanovića da ne drži pres konferencije na stepeništu ispred Skupštine grada pošto je, kao predsednik Skupštine Srbije, drugi čovek države i nije primereno da on drži pres konferencije na stepeništu. Stefanoviću će biti otvorena vrata Skupštine grada da u zgradu uđe i kaže šta ima, a ja neću biti na tim vratima da se ne bi pravile 'medijske scene'", rekao je novinarima Đilas i istakao da je "veoma važno da se čuva ugled institucije i da je ovo možda prilika da se neko dozove pameti".

Podsetimo, aktuelni saziv ima rok od 30 dana za izbor novog gradonačelnika, a do tada dosadašni članovi Gradskog veća i kabineta gradonačelnika obavljaju tehničke poslove. Ukoliko u tom roku ne bude sazvana nova sednica gradskog parlamenta i ne bude izabran novi gradonačelnik, uvodi se privremena uprava koju imenuje Vlada Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.09.2013. 13:32
Šta zna Stefanović o kulturi. Misli da je sada ako je obukao odelo gospodin, ali ne ide to baš tako :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online