Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.09.2013.
06:41
Z. Gligorijević - Vesti A

Nemca opčinilo srpsko selo

Ljubica Kaut Banović, rodom iz Porodina kod Požarevca, u okolinu Oberhauzena otišla je 1969. godine sa sada pokojnim suprugom Slavkom. Radila je u jednom restoranu, ali su za samo šest godina otvorili vlastiti restoran. Posle 14 godina prodali su i njega i kuću i od tog novca napravili veliku i luksuznu kuću u Porodinu. Pre 13 godina Ljubica je ponovo otvorila restoran. Nazvala ga je Bakus, a gosti, uglavnom navijači fudbalskog kluba Šalke preko interneta su mu dali ime kluba.

Srećni: Ljubica i Valter
 


- Mene i Slavka odveo je jedan prijatelj koji je posle Drugog svetskog rata ostao u Nemačkoj. Ona sada u Srbiju dolazi samo na odmor sa novim suprugom Valterom Kautom, Nemcem.


- Došao je da gleda fudbal u moj restoran, a čuo je i za neku Ljubu, pa je hteo da me upozna. U mom restoranu se okupljaju navijači da bi utakmice gledali preko video-bima i velikog televizora. Prošao je 40 ljudi da bi došao do mene i pitao me da li sam slobodna. Onda mi je rekao da je i njegova supruga umrla. Verili smo se posle samo dva-tri dana, a ubrzo i venčali - kaže Ljubica za "Vesti" i dodaje da joj se najviše dopalo to je bio iskren.

Ona kaže da Valter hoće sve da pomogne, da spremi doručak čim ustane, a da, ako se ona zadrži na poslu, hoće i da spremi ručak, počisti kuću, namesti krevete. Valter otkriva da se u nju zaljubio na prvi pogled.

Najboli prijatelji: Valter i Zoran Milosavljević
 



- Jako je kasno, ali bolje ikad nego nikada. Sanjao sam da imam takvu suprugu i nisam verovao da će san da mi se ispuni u poznim godinama. Ljubica je jako dobra osoba. Samo sam mogao da poželim takvu ženu - navodi Valter.


Njemu se ispunio još jedan san. Kao mali sanjao je da ima traktor. Kada je u Ljubičinom dvorištu video traktor marke maser ferguson, proizveden 1961. godine u Nemačkoj, setio se detinjstva. Kada ga je Zoran Milosavljević Zoja, automehaničar iz Kušiljeva kod Svilajnca, reparirao, Valter nije mogao da veruje da je to taj isti traktor. Od tada je sa Zojom postao najbolji prijatelj.


Valter još kaže da mu se u Srbiji najviše dopada život na selu zbog toga što nije gužva kao u gradu, gde je radni vek proveo vozeći autobus.
 

Rodbina u Oberhauzenu

Ljubičina ćerka Slađana Petrović sa sinovima Markom i Aleksandrom živi u Milhajmu kod Oberhauzena, a sin Goran ima ćerke Sanelu, Marijanu i sina Miloša, koji žive u tom gradu. Ljubica je htela da se vrati u Porodinu kada su napravili novu kuću, ali, njena deca nisu htela da napuste Nemačku, i ona je ostala.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online