Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 20.09.2013.
15:13
Beta A

Smanjile bi se tenzije na KiM da je Vlada Srbije jasnija

Nosilac liste Građanska inicijativa "SDP" na novembarskim lokalnim izborima na Kosovu Oliver Ivanović izjavio je da su incidenti na severu indikator situacije i ukazao da bi jasne poruke Vlade Srbije mogle da vrate situaciju pod kontrolu.

Uz previsoke tenzije, toliko oružje, suprotstavljene stavove, lako je da dođe do incidenata: Oliver Ivanović
 

"Uz previsoke tenzije, toliko oružje, suprotstavljene stavove, lako je da dođe do incidenata", rekao je Ivanović novinarima na Beogradskom bezbednosnom forumu. Prema njegovim rečima, potrebne su jasne poruke i delovanje Vlade Srbije prema kosovskim Srbima, kako se ne bi širile dezinformacije koje bi pogrešno delovale na zastrašen narod, a i uticale da dobiju osećaj da nešto treba da urade na svoju ruku.

"Što je više prostora za one koji zagovaraju bojkot, to će oni imati više koristi, što je

manje jasnih poruka iz Beograda, to će biti više prostora za dezinformacije jer politički i individualni ciljevi ne bi trebalo da zamagljuju većinu, ali to se dogada", kazao je on odgovarajući na pitanje da li poslednji incidetnti na severu mogu da obeshrabe Srbe u nameri da izađu na izbore.

Ivanović je ocenio da država Srbija ima priliku da te stvari razreši i da jasnim porukama putem ministarstava mora da pokaže da drži situaciju pod kontrolom i da ima nekakav plan.

"Za mene je važno da ministri pravde, zdravlja, energetike i rudarstva dođu i razgovaraju sa sudijama, zdravstvenim radnicima... ministar policije i premijer sa policajcima... da im objasne šta im je budućnost, jer ako to ne znaju onda su zabrinuti i skloni tome da urade nešto na svoju ruku", kazao je on i dodao da još nije rasvetljen napad na njegovu porodicu.

Ambasadorka SAD: Naći ubicu!

Ambasadorka SAD na tzv. Kosovu Trejsi Džejkobson je u selu Prekovce kod Novog Brada ponovo osudila ubistvo Euleksovog carinika na severu Kosova i zatražila da počinioci budu pronađeni. Istakla je da je "izgubljen jedan mlad život" i da su dva trinaestogodišnja dečaka ostala bez oca.

"Mogu da kažem i to da nećemo odustati od namere da se sporazum (Beograda i Prištine) postignut u Briselu nastavi da primenjuje i da smo posvećeni tome da i Kosovo i Srbija nastave svoj put ka EU", rekla je ambasadorka SAD i dodala da se nada da će tužilaštvo i policija uraditi svoj zadatak i pronaći odgovorne za zločin.

POVEZANE VESTI

Petak 20.09.2013. 16:13
Pa kome još poruka iz Beograda nije jasna...? Ako treba prevod na uličarski, kaže se : braćo Srbi sa KiM , ko vas j..e ! Snalazite se sami sa šipcima u njihovoj državi !
Petak 20.09.2013. 16:51
Samo je tebi jasno u kojoj vladi treba da budes. Pa bio si u toj vladi, i to visoki funkcioner, pa sto nisi ostao, nego si se vratio u srpske institucije. Opet ti je proradio licni interes, propao si, pa sada daj sta das.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online