Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.09.2013.
16:43
Beta A

"Napad na Euleks napad na međunarodnu zajednicu"

Specijalni predstavnik Evropske unije, države-članice EU prisutne na Kosovu i Ambasada SAD na Kosovu ocenili su u zajedničkom saopštenju da je jutrošnji napad na zvaničnike Euleksa na severu Kosova bio napad na međunarodnu zajednicu u celini. U saopštenju se navodi da je reč o "kukavičkom napadu" u kojem je ubijen jedan pripadnik Euleksa. I Velika Britanija je osudila ubistvo carinika Euleksa.

"To je napad na sve za šta se zalažemo, uključujući i mir, bezbednost i vladavinu prava"
 

"To je napad na sve za šta se zalažemo, uključujući i mir, bezbednost i vladavinu prava. Ne sme biti prostora za nasilje, pretnje i zastrašivanje na današnjem Kosovu", ukazuje se u saopštenju.

Zemlje EU i SAD su podržale napore vlasti da nađu napadača i privedu ga pravdi.

"Pokušaji da se destabilizuju napredak na severu Kosova su neprihvatljivi. Pozivamo sve pojedince da se ponašaju odgovorno i nastave sa podrškom realizaciji sporazuma Beograda i Prištine od 19. aprila. Ponavljamo našu podršku punoj implementaciji tog sporazuma, uključujući i održavanje slobodnih, fer i sveobuhvatnih opštinskih izbora na Kosovu, 3. novembra".

* Dačić: Pucanj u Euleks je pucanj u Srbiju. Nikolić izjavio saučešće

* Vučić: Odgovor države biće žestok

Velika Britanija osudila je takođe ubistvo carinika Euleksa u Zvečanu i poručila da se ne sme dopustiti da nasilje omete napredak Kosova, saopštio je Forin ofis.

"Velika Britanija snažno osuđuje ovaj nasilan čin i potpuno podržava napore vlasti da pronađu počinioce tog napada i privedu ih pravdi", navodi se u saopštenju britanskog državnog sekretara za Evropu Dejvida Lidingtona. On je rekao da Velika Britanija podržava dogovor Beograda i Prištine od 19. aprila, uključujući održavanje slobodnih i fer lokalnih izbora 3. novembra.

"Takođe ponavljam snažnu podršku Velike Britnije misiji Euleks na Kosovu i odajem počast doprinosu te misije u nepovratnom napretku na njegovom evropskom putu u poslednjim mesecima. Napadima, poput onog koji smo danas videli, neće biti dozvoljeno da ometu pozitivan i hrabar napedak koji smo videli", navodi se u saopštenju.

U opštini Zvečan na severu Kosova jutros oko 7.50 ubijen je jedan policajac Euleksa, a ranjena su trojica. Napadač za sada nije otkriven.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 16:59
I definitivno su srbi stavljeni na svetski stub srama. Srbi gde god ziveli vise nemaju pravo na istinu, na slobodu i na svoju drzavu. Kao nacija srbi su okupirani i zive u uslovima svetskog Ausvica sa ubedjenjem da su krivi sto su zivi. Mrznja koja se izvaljuje prema srpskom rodu poprimila je genocidne razmere i pitanje je da li Srbija moze opstati sa ovolikim brojem neprijatelja i nijednim prijateljem.
Četvrtak 19.09.2013. 17:13
Napadač još nije otkriven, a sve " ukazuje ", s obzirom na žestinu opisa " zločina ", da se radi o Srbinu ! Šta će se desiti, ako se ustanovi da se radi o nekom šiptarskom šverceru heroina !? Obustaviće uvoz u EU i ostaviti sve ovisnike da polude ? Komentar dvojice neizbježnih, Vučića i Dačića je više nego gadljiv !
Četvrtak 19.09.2013. 17:18
АКО СМО МИ - ПА ДАЈТЕ ВИШЕ ДА ЗАВРШИМО СА ТИМ !!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online