Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 19.09.2013.
14:46 >> 20:07h
RTS A

Vučić: Odgovor države biće žestok

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sramni napad na pripadnike Euleksa zapravo uperen protiv Srbije i srpskog naroda i poručio da će odgovor države biti žestok.

Sramni napad na pripadnike Euleksa: Aleksandar Vučić
 


"To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Srbija nema pravo da ćuti i dopusti teroristima i ekstemistima da misle da su oni ti koji mogu da upravljaju Srbijom" rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ovlašćen u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, da osudi zločinački akt ubistva litvanskog pripadnika Euleksa.

"Napad je uperen protiv srpskog naroda i Srbije i predstavlja njenu sramotu! Odgovor će biti žestok", zaključio je vicepremijer.

"Srbija će, koliko može, pomoći u istrazi, a oni koji misle da takva nedela mogu da prođu treba da znaju da nikada neće imati skrovište na teritoriji Srbije", poručio je Vučić.

Vulin: Odgovorni za ubistvo vojnika biće kažnjeni

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin izjavio je da je motiv napada na pripadnike Euleksa na Kosovu pokušaj destabilizacije pokrajine i sprečavanje izlaska na lokalne izbore. Vulin je za RTS rekao da je stav Vlade Srbije jasan - da će napadač biti pronađen i procesuiran.

"Napad je u interesu onog ko hoće da izvrši potpunu destabilizaciju ne samo severa Kosova i Metohije, već čitavog regiona, sprečavanja izbora i mogućnosti Srbima da preuzmu sudbinu u svoje ruke, izazivanje nasilja koje posle ovog može da se desi", rekao je Vulin i ocenio da "niko u svetu" nije pomislio da kaže da Srbija stoji iza napada ili da u osudi nije iskrena i dodao da napad ne može da utiče na konačno sprovođenje briselskog sprazuma Beograda i Prištine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 15:24
Ех кад би овај прстоспојени патетични љигавац овако "жестоко" реаговао кад убијају Србе...али не,он је жесток само кад се убијају окупатори и шиптарски савезници.То је "покушај да се поквари све што је Србија остварила у претходном периоду"?!А шта си то па остварио,издајниче бедни?!
Četvrtak 19.09.2013. 16:01
... Odgovor drzave ce biti zestok... Aleks, jel to znaci da krecemo na Siptare... Aaaa,,ne,ne... Gde ce Aleks na svoje sponzore. Vec je on video pocinioca medju Srbima. Pa ti si covece dno dna... Pricalo se medju radikalima krajem devedesetih da si los covek, ali si izdajom KiM prevazisao samog sebe.
Četvrtak 19.09.2013. 15:33
ajde Vule odmah napadni sever kosova,po američkom sistemu(teroristički napad)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online