Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 19.09.2013.
11:18
B92 A

Presretači i helikopteri kontrolišu Ibarsku

Novi ministar saobraćaja, Aleksandar Antić, izjavio je da od srede 18. septembra, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, počinju rigorozne kontrole učesnika u saobraćaju. Posebno će se kontrolisati vozači na Ibarskoj magistrali, koja je i najkritičnija.

Za pet dana sedmoro ljudi poginulo u udesima
 

Na "crnim tačkama", kojih na Ibarskoj magistrali ima oko 15, biće pojačana kontrola brzine vozila i biće angažovani "presretači" (automobili bez vidljivih policijskih obeležja), pa čak i helikopteri, koji će kontrolisati vozila iz vazduha, rekao je Antić.

On je tokom obilaska petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali, gde je sa ciljem veće bezbednosti saobraćaja postavljena privremena signalizacija za skretanje ka Železniku, najavio da će od sledećeg vikenda, u noćnim satima, posebno biti pojačana kontrola vozača na alkohol.

"Kao što sam ranije i najavio, prioritet će biti bezbednost u saobraćaju, održavanje postojećih saobraćajnica, bolja signalizacija i bolja ukupna organizacija saobraćaja", rekao je ministar. On je kazao da je u poslednjih desetak dana intezivno radio na tome, zajedno sa "Putevima Srbije", saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Ministar je rekao da je posle nedavnih tragičnih događaja sa više poginulih u saobraćaju, održao hitan sastanak sa vršiocem dužnosti generalnog direktora "Puteva Srbije", Zoranom Drobnjakom, i načelnikom Uprave saobraćjne policije, Dragišom Simićem. Na sastanku su se dogovorili oko niza konkretnih mera, kao što je poboljšanje signalizacije na kritičnim mestima, poput petlje Orlovača.

Prema rečima Antića, u Srbiji na putevima ima 180 "crnih tačaka", a prioritet će biti rešavanje pomenutih 15 na Ibarskoj magistrali. On je kazao da će u narednih nekoliko meseci biti završena projektna dokumetacija za otklanjanje "crnih tačaka", kao i da će radovi biti realizovani postepeno, s obzirom da trenutno nisu predviđena sredstva za to.

U poslednjih pet dana u teškim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Kragujevcu, na Ibarskoj magistrali kod Rudnika i na putu Zaječar - Paraćin pogunulo je sedam osoba.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 11:55
Da, da... Ibarska je jedna zaista brza saobracajnica... Ima sest traka, dugi pravci, blage krivine,velike brzine, jaki automobili, presretaci, helikopteri... He,he... Ko je tu lud... Ibarska je malo bolja od seoske dzade kojom se krecu raspali jugici koje vozi sludjeni narod... Bice da nezasitoj, apsolutno raspaloj drzavi po ko zna koji put nedostaje novca, pa im vozaci, tradicionalno, dodju kao ovce za sisanje... Malo im bilo para od tzv. reatesta plinskih uredjaja na vozilima, pa bi jos malo da iscede suvu drenovinu... Gazda, zao nam je, nema vise para... He,he...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online