Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.09.2013.
21:12
Beta, 021.rs A

"Padni mrtav". Možda obrate pažnju

U centru Novog Sada održana je akcija protiv nasilja i kriminala pod nazivom "Padni mrtav" (Drop Dead), kojom su građani nadležnima poručili da se u ovom gradu više ne osećaju bezbedno. Građani, koji su se okupili na glavnom gradskom trgu, simbolično su "pali mrtvi", a akcija je organizovana preko društvenih mreža.

U centru Novog Sada održana je akcija protiv nasilja i kriminala
 

Akciju je pokrenula "Kreativna reakcija Novog Sada". Iza ove neformalne organizacije stoje aktivisti opozicionih političkih stranaka, saznaje 021.

Jedna od učesnica u akciji koja se predstavila kao Sanja rekla je da je za akciju čula na Fejsbuku i da je došla da bi skrenula pažnju javnosti da je situacija u Novom  Sadu kritična već mesecima unazad, ali da joj se čini da to niko ne shvata ozbiljno.

"Smatram da je bezbednost u Novom Sadu veoma ugrožena. Da ne pominjem mlade ljude koji se obračunavaju mačetama. Ja želim da se osećam bezbedno ovde i mislim da je ovo zapravo bezbedan grad, samo treba ozbiljno poraditi na tom polju", kazala je Sanja.

Jedan od mladića koji je učestvovao u akciji, kazao je da je došao kako bi poručio svojim vršnjacima srednjoškolcima da "više razmišljaju svojom glavom, ali da poštuju tuđe mišljenje, a da za probleme traže pomoć porodice i prijatelja, jer nasiljem neće doći do rešenja".

Akciji su se pridružili i slučajni prolaznici, među kojima i Vesna koja je rekla da je zastala da podrži akciju kako bi se Novi Sad vratio na ono što je nekada bio - grad sigurnosti.

"Ja sam zdravstveni radnik i stalno sam u kontaktu sa povređenima iz takvih nasilnih akcija. Povrede su brutalne, posledice su trajne. Apelujem i na gradske i sve ostale vlasti da se situacija u gradu po pitanju bezbednosti hitno popravi", dodala je Vesna.

Akciju je podržala i Branislava koja je kazala da je zapanjena što na trgu nema gradonačelnika Novog Sada, te da bi on trebao da podnese ostavku, jer ga "očigledno ne zanimaju problemi građana".

"Strašno je to što su ljudi počeli pravdu da uzimaju u svoje ruke, jer država ne može da ih zaštiti. Naravno da nam treba načelnik policije u Novom Sadu, ali nije to jedino što rešava problem. Suzbijanje kriminala je pitanje političke volje", kazala je Branislava.

Akciji je prisustvovalo oko 100 građana, aktivista, srednjoškolaca, kao i aktivista pojedinih opozicionih političkih stranaka iz Novog Sada, a bilo je primetno i prisustvo policije. 

Sreda 18.09.2013. 21:22
ova akcija je glupost , nego mangupe po usi i da se biju s govnjivu motku dok se ne useru ...
Četvrtak 19.09.2013. 01:53
ne podrzavam akciju iz dva razloga,prvi je engleski naziv-englezi u englesku a ne na pod ispred mileica,to nije nikakav kolokvijalan naziv kao racimo ultras nego valda da bi sebi bili vazniji a nije ni cudo jer dok je kostres bio presdednik skupstine vojvodine na sednicama je non stop govorio okej,drugo je jer je najvece nasilje na kosovu u skupstini i vladi srbije a ono tamo nemisle da padaju mrtvi ali bi zato mogli oni ispred miletica ali ni njima to nepada na pamet nego traze nacelnika kao da ce on da vija onog mentola sa macetom da ne isecenekog na ulici
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online