Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.09.2013.
14:40
Beta A

Nikolić: Srbiji je potrebna Francuska

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru s delegacijom grupe prijateljstva sa zemljama zapadnog Balkana francuskog Senata izrazio nadu da će u budućnosti bilateralni odnosi dve prijateljske zemlje biti na mnogo višem nivou.

Tomislav Nikolić sa rancuskim senatorima
 

"Srbiji je potrebna Francuska, a niko nije dovoljno veliki da odbije prijatelje", rekao je Nikolić, navodi se u saopštenju iz predsedništva Srbije.

Predsednik za Srbiju u okviru grupe prijateljstava Žan Pjer Mišel rekao je da je cilj dolaska te delegacije, kao i cilj Francuske, da podrži Srbiju u njenim naporima da što pre uđe u EU, kao i da dve zemlje sada treba da pokušaju da prevaziđu sve rane koje je izazvala prošlost.

"Mi smo danas došli ovde da bolje razumemo budućnost. Srbija je pokazala pragmatičan stav usvajanjem briselskog sporazuma, nadamo se da će taj sporazum moći da bude primenjen i da će se Srbija što pre priključiti evropskoj porodici", istakao je Mišel.

Nikolić je naglasio da je Srbija učinila mnogo da stabilizuje odnose Beograda i Prištine, dok albanska strana razgovor Beograda sa Prištinom i iskazanu spremnost na postizanju kompromisa tumači kao priznanje nezavisnosti Kosova.

Srpski predsednik i francuski senatori saglasili su se da se "ne sme nikada više dozvoliti da prođe vreme u kome se Srbi i Francuzi neće sastajati".

Francuska delegacija sastala se danas u Domu Narodne skupštine i sa zamenikom predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i članom Odbora Bojanom Jakovljevićem. Žan Pjer Mišel rekao je da je razlog dolaska francuske delegacije neposredno upoznavanje s primenom Briselskog sporazuma i pripremama lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Goran Bogdanović i Bojan Jakovljević su upoznali francuske parlamentarce s trenutnom situacijom na severu Kosova, posebno u svetlu održavanja lokalnih izbora u novembru ove godine. Istakli su da se srpska strana zalaže za poštovanje Briselskog sporazuma i ocenili da bi veće učešće kosovskih Srba na novembarskim izborima doprinelo daljoj primeni Sporazuma i predstavljalo pomak u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

U razgovoru su učestvovali senator Patris Želar, delegirani predsednik Grupe prijateljstva sa Srbijom, i gradonačelnik Strazbura Rolan Ris.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 15:37
E Tomislave, kućo stara, pa ti nisi ni kuma sačuvao, a kamoli " nove " prijatelje !
Utorak 17.09.2013. 15:59
Nek se Srbija Eu i nek se priblizi drzavama Bricsa i slicnima tamo nema nekih fasistickih uslovljavanja samo cista ekonomija i trgovina
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online