Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.09.2013.
14:04
M. Purić - Vesti A

I patrijarh uz konzula Nikitovića!

Srpska dijaspora zajedno sa srpskom crkvom uputiće pismo Vladi Republike Srbije sa negodovanjem zbog odsustva zahvalnosti Generalnom konzulatu i generalnom konzulu Desku Nikitoviću za njegov rad i pomoć srpskoj zajednici u Americi.

uvek dobar domaćin: Učesnici prijema u generalnom konzulatu u Čikagu
 

Novogračanička eparhija sa vladikom Longinom na čelu organizovaće krajem septembra tzv. banket zahvalnosti konzulu Nikitoviću i dodeliti mu crkveno odlikovanje.

Ni dolar za reprezentaciju

Troškovi države za konzulat u Čikagu su bili najmanji od svih 93 diplomatska predstavništva. Konzulat u Čikagu nikad nije koristio sredstva za reprezentaciju i sve prijeme i večere je plaćala porodica konzula Nikitovića. To ljudi u Čikagu znaju i zato su svi ovoliko ogorčeni.

To je odlučeno na večeri koju je generalni konzul Srbije u Čikagu Desko Nikitović priredio u svojoj rezidenciji za patrijarha Irineja, vladiku novogračaničkog Longina i još nekoliko gostiju, među kojima su bili Slavko Panović, predsednik Srpske narodne odbrane, Vlado Bjelopetrović, poslovni čovek, Branko Tupanjac, biznismen, Ljubiša Miličić, advokat, otac Uroš Ocokoljić i drugi sveštenici.

Konzulovi gosti nisu krili koliko su začuđeni člankom koji se pojavio u srpskoj žutoj štampi o navodnim nepravilnostima vezanim za rad konzula Nikitovića. O njemu se u srpskoj zajednici nikad nije čula nijedna loša reč, nije bilo afere ni skandala. Konzulu Nikitoviću svako je mogao da se obrati i pita ga za savet.


Nikitović je uvek pružao ruku podrške - pojedinicu, srpskom klubu, muzeju, pozorištu, medijima... Izuzetan je bio njegov angažman u slučaju srpske porodice Nastić u Kaliforniji kojima su bila deca oduzeta.

Neće u živo blato!

Na optužbe "Kurira" da je američki državljanin i vlasnik kuće koju otplaćuje država Srbija, konzul Nikitović odgovara da se radi o potpunoj izmišljotini.


- Pre tog pamfleta najavio sam Ministarstvu spoljnih poslova, da imam ponudu iz privatnog sektora i da planiram da napustim mesto generalnog konzula od Nove godine. Po pravilima Ministarstva ne mogu da dajem izjave za medije u Srbiji, a kada su ove besmislene optužbe objavljene, javio sam da bih sada završio mandat, kako ne bih ulazio u to živo blato. Još nisam davao izjave za medije u Srbiji, ali učiniću to čim završim mandat 30. septembra - rekao je Nikitović.

Porodica Nikitović tada je dala svoj prilog, a konzul je prikupio 40.000 dolara od svojih prijatelja, kako bi ta deca bila vraćena roditeljima. Saradnja našeg Konzulata sa SPC, ranije nije ni postojala, a u poslednjih 10 godina svaki projekat Crkva i Konzulat su zajednički koordinirali.


Znajući sve to, patrijarh Irinej pružio je podršku Nikitoviću, koga poznaje dugo godina i sa kojim je uvek imao najbolju moguću saradnju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.09.2013. 18:15
Ja tebe serdare, ti mene vojvodo. Sastalo se zlo i gore da se malo dogovore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online