Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 15.09.2013.
01:30
J. L. Petković - Vesti A

Pašće krv zbog izbora!

Lokalni izbori na Kosovu koji su zakazani za 3. novembar posvađali su Srbe u južnoj pokrajini. Iz dana u dan sukobi su sve žešći, pa su kosovski Srbi od uobičajenog političkog prepucavanja došli do fizičkih obračuna i napada na porodice lokalnih političara.

I PORODICA NA UDARU ZBOG POLITIKE: Oliver Ivanović

Tako je u Kosovskoj Mitrovici nepoznati muškarac upao u četvrtak po podne u stan Olivera Ivanovića i napao njegovu suprugu. Napad se dogodio oko 16 časova, u vreme kada je Ivanović trebalo da bude na putu ka Skoplju.  Kako "Vesti" saznaju, napadač je upao u stan i počeo da lupa po stanu razbivši staklenu vitrinu. U tom trenutku se probudio dvogodišnji Oliverov sin koji je spavao u susednoj sobi. Njegova supruga krenula je ka detetu kada ju je nasilnik udario rekavši: "Ovo ti je zbog muža."

Kancelarija Građanske inicijative u Kosovskoj Mitrovici
 


- U to vreme je trebalo već da budem u Skoplju, neko je kucao na vrata, uleteo u stan i razbio staklenu vitrinu i udario usput suprugu. Poruka je bila nedvosmislena - ovo ti je zbog muža. Reč je o osobi koju moja supruga ne može da prepozna, a ona je takođe rođena u Mitrovici, što znači da to može biti samo neko sa strane. Motivi su očigledno politički. Nemam ličnih neprijatelja. Nikome ne dugujem novac, niti meni duguju. Ni u kakvom biznisu nisam. Jedino što radim poslednjih 14 godina je politika. Prema tome, tu treba tražiti razloge za ovako nešto, što me zgražava, ali ne plaši. Nisam stvarno mislio da dete i žena mogu da budu nekome legitiman cilj za ostvarivanje nekih političkih rezultata - kaže za "Vesti" Oliver Ivanović, lider građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".
 

Ispred njegove kancelarije u Mitrovici juče je bilo puno, a telefoni su neprestano zvonili. Mnogi prijatelji i simpatizeri došli su da se raspitaju i daju mu podršku. Te iste prostorije nedavno su bile zapaljene.

- Sve ovo me tera da ne odustanem. Ne zbog sebe, nego zbog mnogih drugih koji su se nadali nekim promenama u Mitrovici i na čitavom severu Kosmeta. Ovde smetam mnogim ljudima koji se boje reda i koji žele da ostane stanje kako jeste, a to je stanje haosa. Protiv toga je lista koju zastupam - zaključuje Oliver Ivanović, kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila napad na suprugu predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".  Kancelarija je apelovala na Srbe na Kosovu da ne ulaze u međusobne obračune, a pogotovo da se ne obračunavaju sa članovima porodica političkih neistomišljenika.
 

"Zahtevamo da srpski narod na Kosovu i Metohiji pokaže ozbiljnost i odgovornost u ovom trenutku kada Vlada Republike Srbije ulaže velike napore kako bi im se obezbedio miran i bezbedan život u pokrajini", navodi se u saopštenju.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti kaže da policija intenzivno traga za muškarcem koji je upao u stan Olivera Ivanovića.
 

Nastavak incidenata

 

Građani Kosovske Mitrovice sa kojima smo juče razgovarali osuđuju napad na suprugu Olivera Ivanovića. Uglavnom rečima da je to "bruka i sramota".
Napad na njegovu suprugu usledio je nakon mnogobrojnih incidenata Kosmetu i posle obračuna psenicama političkih neistomišljenika u Kosovskom Pomoravlju. Podsetimo, bivšeg predsednika srpske opštine Vitina i kandidata za gradonačelnika Klokota na listi građanske inicijative "Srbija" Srećka Spasića, i člana Privremenog organa za opštinu Vitina Srđana Nikolića, u sredu uveče pretukla su braća Božidar i Žarko Dejanović iz Grnčara. Sumnja se da je u pitanju politička pozadina napada.

 

Kukavički čin

 

Direktorka Administrativne kancelarije kosovske vlade Adrijana Hodžić najoštrije je osudila napad na porodicu predsednika Građanske inicijative "Srbija demokratija pravda" Olivera Ivanovića.


- To je definitivno kukavički čin iza kojeg stoje oni koji žele da spreče demokratiju, pravo i slobodu govora. Nadam se da će počinioci biti uhvaćeni i za ovaj sramni čin adekvatno kažnjeni - kazala je Hodžićeva.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.09.2013. 02:17
Sve je to posledica sulude i antisrpske politike Beograda! Zavrbovani agenti koji trenutno vrse srpsku vlast vise nego dobro obavljaju zadatke zadate im od okupatora. Kao uzgrednu stetu dobili smo i zavadu do juce ujedinjene brace u juznoj srpskoj pokrajini!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online