Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 13.09.2013.
03:26 >> 04:47h
RTS A

"Fabrike moraju da rade"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nakon rekonstrukcije Vlade veruje da će novi ministri ekonomije i finansija više brinuti o Srbiji i njenim građanima, te poručio Vladi da treba da obezbedi otvaranje zemlje prema onom delu sveta koji nam je naklonjen.

Nikolić u pogonu fabrike "Vitamin" u Horgošu
 

"Sa mnogo više vere otkako je Vlada rekonstruisana ulazim u svoje svakodnevne poslove, sa mnogo više nade da će ljudi, posebno oni koji vode brigu o ekonomiji i finansijama, brinuti i o Srbiji i građanima više nego što je to bio slučaj do sada", rekao je Nikolić nakon otvaranja novog pogona fabrike "Vitamin" u Horgošu.


On je poručio Vladi Srbije da od sada mora da bude još više posvećena novom zapošljavanju i očuvanju radnih mesta, ali i da obezbedi podršku onima koji posluju u Srbiji kako bi bili uspešniji.


Izrazivši zadovoljstvo što je fabrika u Horgošu uspešno privatizovana i što će, kako je obećao direktor Radule Đoković, obezbediti posao za još 50 do 70 ljudi, Nikolić je rekao da mu je drago što "Vitamin" izvanredno posluje, uz napomenu da samo mesto nije slučajno izabrano za ovu vrstu proizvodnje.

Srbija je zemlja dobrih ljudi

 

Predsednik Srbije je ukazao da, uz ispitivanje svih kriminalnih privatizacija, Srbija mora ponovo da vrati proizvodnju, ali i da se zapita zašto i one firme koje su privatizovane u skladu sa zakonom, nemaju očekivanu proizvodnju i ne rade.

 

"Privatizacija je bila prilika da se zaposle ljudi, a ne da se opljačkaju", rekao je predsednik Nikolić i dodao da su u Srbiji čak i rudnici zatvoreni zato što ih je neko kupio "i mi se ponašamo kao da nam je svejedno da li rudnici rade ili ne rade, da li fabrike rade ili ne".

 

"Moramo ponovo da vratimo proizvodnju i sve ono što je nestalo. Ko je kupio - kako god da je kupio - ako je u skladu sa zakonom, njegovo je. Ako ne radi, onda država mora da se zapita zašto ne radi", kaže Nikolić.

 

On je rekao da se budžet puni zaduživanjem u inostranstvu i upozorio da će, kada dođe vreme za naplatu, "naša deca pitati šta smo im to ostavili". Predsednik je rekao i da je Srbija zemlja dobrih ljudi, a ne zemlja u kojoj niko ni u koga nema poverenja, kao što se može videti na naslovnim stranama i u udarnim vestima medija

 

"Srbija nije ono što se vidi na naslovnim stranama novina i u udarnim vestima televizija - zemlja zločina surovosti, u kojoj niko ni u koga nema poverenja", rekao je Nikolić navodeći da ljudi koji imaju uticaja na medije jedni druge optužuju za najteža krivična dela.

Petak 13.09.2013. 04:11
Bolje da je stavio carapu na glavu. Ovako sa kesom grobar postade forenzicar.
Petak 13.09.2013. 07:16
Ništa njemu ne verujem.. Ako kaže - lep je dan, prvo treba pogledati napolje kroz prozor i videti da li je zaista lep.
Petak 13.09.2013. 08:21
Kako fabrike da rade kada ih je nelegalno pokupovao tvoj prijatelj tajkun koji je otpustio 3/4 radnika a na rukovodeca mesta doveo nesposoban kadar po babu i po stricevima sa zavrsenom privatnom tj. kupljenom privatnom skolom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online