Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 11.09.2013.
21:30
Beta A

Službenici ambasade SAD dali krv zbog godišnjice napada

Dvanaest godina od terorističkih napada u Njujorku i Vašingtonu 11. septembra 2001. godine, službenici ambasade SAD u Srbiji, predvođeni ambasadorom Majklom Kirbijem, obeležili su akcijom dobrovoljnog davanja krvi.

Obeležili 12 godina od terorističkog napada na SAD
 

Dobrovoljno davanje krvi je organizovano po treći put u saradnji s Crvenim krstom Srbije, a uz to i prikupljanje odeće za Svratište za decu i Svratištu za odrasle u Beogradu.

Pošto je dao krv, ambasador Kirbi je ukazao na važnost dobrovoljnog davanja krvi, rekavši da je to najsigurniji način obezbeđenja dovoljnih zaliha.

Kirbi je naveo da se 11. septembar u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) svakako povezuje s napadom na Svetski trgovinski centar, ali da je taj dan i prilika za mnoge zajedničke aktivnosti.

"Još 2009. godine predsednik SAD (Barak) Obama je rekao da je to prilika da toga dana pružimo nešto sebi, ali i zajednici u kojoj živimo. Dati krv ovde gde živimo, u Srbiji, za zajednicu u kojoj živimo, za nas je bilo logično, i drago nam je da to možemo učiniti zajedno sa Crvenim krstom", istakao je Kirbi.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović podsetio je na neophodnost dobrovoljnog davanja krvi koja, kako je objasnio, ne znači samo spasavanje nečijeg života već i izlečenje mnogih ljudi.

Radovanović je istakao da sada nema dovoljnih zaliha krvi i apelovao na građane da pomognu donirajući krv u mestima gde žive. Zajedno sa službenicima američke ambasade u Srbiji, krv su dali državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.09.2013. 22:02
Crpi!!! Crpi sve do poslednje kapi!!!
Sreda 11.09.2013. 21:51
Ово говно докторско, уместо да му убоде иглу у око, он му се још осмехује и улизује како некакав бескичмењак ?
Sreda 11.09.2013. 22:03
Trebao bi da daje svoju decu ako je ima, i to onima ciju je pobio. Nista cudno, posto vec menjaju zene i imovinu. Ali posto nasa st..ka sitnog zuba voli mazohizam dok ne ide o njihovu decu, a mi ih biramo, onda i ovo bice ima pravo da nas zaj...va kroz ovakve odgovore. Covek ne moze da pobroji, koliko su ljudi, sta svojih sta tudjih pobili. Ubitacnu kombinaciju predstavljaju bivsi prebezi i sponzori Hitlera i Cionisti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online