Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 11.09.2013.
10:51
Srna A

Država seli Jovanku u novu kuću

Država Srbija je obezbedila novi smještaj za Titovu udovicu Jovanku Broz, koja se od 23. avgusta nalazi u beogradskom Urgentnom centru, gde je smještena u teškom zdravstvenom stanju.

Onemoćaloj Jovanki ponuđena prizemna kuća
 

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da se Jovanka Broz bolje oseća i uskoro bi trebalo da odabere jednu od kuća u državnom vlasništvu, u koju će se smestiti posle izlaska iz bolnice, dok će joj država obezbediti svu neophodnu negu.

Ljajić je da je vila na Dedinju, u kojoj je do sada živela udovica Josipa Broza Tita, potpuno ruinirana i da zahteva obimnu rekonstrukciju.

"Jovanka Broz će se useliti u jednu od četiri ponuđene kuće, koju sama odabere. Sve su prizemne, jer ona ne može da se kreće stepenicama. U toj kući će boraviti dok vila na Dedinju ne bude obnovljena", rekao je Ljajić, koji redovno posećuje Jovanku Broz u Urgentnom centru.

U traženju novog smeštaja, osim Ljajića, učestvovao je i generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović koji je potvrdio da će ta kuća biti privremeno rešenje i da će uskoro početi renoviranje vile u kojoj je Jovanka Broz živela do sada.

Vila na Dedinju od 750 kvadrata, u kojoj živi 89-godišnja Jovanka Broz pripada državi, prokišnjava, zidovi su puni vlage i u fazi raspada, instalacije ne rade, a grejanja ima samo u jednom delu vile.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.09.2013. 10:53
Dugo će to potrajati! Da li će i ona to doživeti?!
Sreda 11.09.2013. 22:50
Preporucujem drugu Ljajicu da tu nakazu posto je toliko sazaljava povede u svoju kucu i o svom trosku a nikako o trosku Srbije.Taj smrad nije zasluzio da se o njemu tolika larma vodi.Nju i jovu kapidzica trebalo je davno poslati na Goli otok,tj tamo gde su oni udruzeni slali nevine ljude ,samo zato sto nisu bili za njihov surovi rezim.
Sreda 11.09.2013. 12:11
. . . drzava Srbija – ili tacnije njeni vlastodrzci – lomi se i po nekom " redu voznje " cini fatalne greske u odnosu na ugrozenu gradjanku Jovanku Broz, koja je svojevremeno u vreme oslobodilacke borbe pocela kao DRUGARICA , a onda vrlo brzo kao i njen suprug i najveci deo takozvanih zasluznih boraca, koristila sve privilegije NOVIH – navodno narodnih – uzurpatora vlasti. – Nesporno je da joj pripada humani tretman kao i svakom gradjaninu (osiromasene i od svojih vlastodrzaca eksploatisane) Srbije. Ali nikako kao "bivsoj PRVOJ DAMI" razorene Jugoslavije, kojoj treba da pripadne ZAOSTAVSTINA degenerisanog bivseg vodje NOB i njegovih bezbrojnih . . .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online