Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 09.09.2013.
12:00 >> 17:45h
Beta A

Evo šta su se dogovorili Dačić i Tači

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija u poslednjem dogovoru s Prištinom uradila sve što je obećala Briselskim sporazumom (npr.pozivni broj), a da je pitanje imovine Srbije na Kosovu i Metohiji ostavljeno za neka druga vremena.

Srbija je uradila sve što je obećala: Vulin
 

"Što se Srbije tiče, mi smo sve završili. Niko ne može da kaže da nismo uradili ono što je obećano", rekao je Vulin za B92 povodom dogovora koji su sinoć u Briselu postigli srpski i kosovski premijer Ivica Dačić i Hašim Tači o telekomunikacijama i energetici, kao i o pripremi lokalnih izbora na Kosovu.

On je naveo da će Kosovo i Metohija dobiti novi broj 383, koji pripada Srbiji, ali će ga ona "ustupiti Kosovu i on će ući u upotrebu 2015. jer ne može ranije".

"Uvek će biti lokalna cena tih poziva, ako zovete iz Leposavića ili nekog drugog

"Umesto 'Srbija' sigurno neće pisati 'Đurđevak' "

Govoreći o lokalnim kosovskim izborima i nazivu jedinstvene liste "Srbija", Vulin je istakao da Srbi imaju pravo na svoj identitet, kao i da je reč Srbija u toj listi problem za Prištinu.

"Ako se bude tražilo od Srba da promene naziv liste, to sigurno neće biti đurđevak... U Briselu imaju razumevanja za to, a Priština to doživljava kao provokaciju. Da ostavimo OENS-u da razmišlja o tome i kaže šta ima da kaže", naveo je ministar.

mesta. Dakle ista tarifa će biti za sever i jug Kosova", kazao je Vulin i dodao da će srpski Telekom od sad legalno funkcionisati na Kosovu i Metohiji na dosadašnjim baznim stanicama. Kako je kazao, tako će biti do 2015, jer se tek tad može raspisati tender za novog operatora.

Vulin je rekao i da je rasprava o imovini ostavljena "za neka druga vremena, za kasnije, kad se o tome bude raspravljalo", i naveo da je Srbija od 2003. do danas preko uplatila više od 500 miliona dolara za različite namene na Kosovu i Metohiji i da faktički ne kontroliše ta sredstva.

Kako je dodao, ljudi koji rade za Elektroprivredu Srbije na Kosovu, nastaviće i ubuduće da rade kao do sad, Balač i Gazivoda ostaju u nezimenjenom režimu rada i snadbevanje na Kosovu i Metohiji ostaje isto.

Upitan da li je zadovoljan postignutim dogovorom, Vulin je kazao da to nije stvar zadovoljstva i da bi on bio zadovoljan da se na celom Kosovu i Metohiji primenjuju zakoni Srbije.

Bogdanović: Informacije površne

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da su sve  informacije koje stižu iz Brisela o dogovorma premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija površne, i ukazao da će vreme pokazati da su tačnije informacije koje dolaze iz Prištine. Izrazio je i nezadovoljstvo što Skupština Srbije i skupštinski

Odbor za Kosovo i Metohiju nisu obavešteni o detaljima razgovora predstavnika Beograda i Prištine vođenih u Briselu.

"Obaveza je premijera da obavesti Skupštinu, pogotovo skupštinski Odbor, o postignutim dogovorima, a mi ni dan danas nemamo te informacije. Sve sto čujemo, po meni je površno. Jedne informacije dobijamo iz Beograda, druge iz Prištine, postavlja se pitanje kome da verujemo", rekao je bivši ministar i funkcioner Demokratske stranke.

Po Bogdanovićevim rečima, nikada nisu identične informacije iz Beograda i Prištine o briseliskim razgovorima i uvek u principu sve ispadne kako kaže druga, albanska strana.

"Zbog takvih površnih informacija, došli smo u situaciju da se informišemo iz prištinske štampe. Sve što govore albanski političari i piše njihova štampa, na kraju i bude (tako)", rekao je on upitan da prokomentariše jučerašnji dogovor dvojice premijera o telekomunikacijama i energetici, i o tome šta posle 2015. godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.09.2013. 13:06
Apsolutno je sve jedno sta oni potpisuju ,sto se mene tice mogu i brak da sklope ,u belosvetskoj EU i onako sve vise dozvoljavaju homo-brakove, ALI kad tad prokukace Amerika i NATO ce napustiti KOSMET. A onda Siptara vise nece biti ni u Albaniji a kamoli na KOSMETU. Taci zmijo od coveka . A ti Buco,gico neznam sta da ti kazem ,osim da ti se bivsi predsednik Siljosevic mrtav u grobu obrce od muke sta izjavljujete i potpisujete. Ni on nije bio bez mane i najidealniji, ali neki sto su dosli posle njega su crnji i gori.
Ponedeljak 09.09.2013. 12:45
sto ti potpises ja cu ukinuti
Ponedeljak 09.09.2013. 13:35
Мука ме хвата кад видим овог вампира.А што дебели издајник,пендрек-коферџија,није лично изјавио шта је овог пута поклонио шошонима него подмеће овог Грофа Дракулу?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online