Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 05.09.2013.
20:55
Srna A

“Srbi ne treba da izađu na izbore“

Srbi ne treba da izađu na predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji, bez obzira na pritiske državnog vrha Srbije, jer oni nisu legalni i legitimni, zaključeno je na okruglom stolu održanom u četvrtak u Beogradu. Učesnici skupa su, između ostalog, ocenili da aktuelna vlast pritiskom na Srbe da izađu na izbore igra opasnu igru koja je bez presedana u srpskoj istoriji.

Slavka Kojić: Srbija će na Kosovu biti sačuvana samo ako Srbi ne izađu na izbore (Foto: Arhiva)
 

Advokat Duško Čekić ocenio je da srpske vlasti "asistiraju u izbornoj sramoti" i da je to, verovatno, razlog što se direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin i šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Veljko Odalović nisu pojavili na ovom skupu, iako su potvrdili dolazak.


"Pozivi koji se dele Srbima sa Kosova za izbore liče na vojne pozive. Na svim obrascima je grb Kosova. To je neustavno. Zvanični Beograd treba da zna da ako jednom zgazi Ustav, nema ni Ustava ni države", poručio je Čekić.

Advokat Slavka Kojić rekla je da državu Srbiju u ovom trenutku mogu da spasu samo građani, a ne političari, ocenjujući da će država Srbija na Kosovu biti sačuvana samo ako Srbi ne izađu na izbore.


Koordinator za četiri opštine sa severa Kosmeta Ljubo Radović smatra da Srbi ne treba da izađu na izbore koji su neustavni, jer bi njihov izlazak značio priznanje takozvane republike Kosovo.


"Još je car Dušan rekao da ne treba suditi kako vladar kaže, nego onako kako je napisano. Naši u Beogradu su sada pogazili Ustav", naglasio je Radović.


Na skupu je pročitano otvoreno pismo građana sa severa Kosmeta predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, u kojem se od njega traži da Beograd prestane da "prisiljava Srbe da izađu na izbore i tako priznaju zločinačku državu Kosovo".


Organizator okruglog stola o temi "Legalnost i legitimnost takozvanih lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji - reč na reč" je Udruženje žena sa Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.09.2013. 21:20
Nikad Srbija nije imala bedniju i jadniju vlast.. Srbi sa Kosmeta pisu preCedniku, bivsem grobaru, koji je falsfikovao diplomu pa stavio za datum pocetka studiranja, dan kada njegov sega-mega-giga-tera fakultet nije ni bio osnovan.. Danas Srbi mole takve prevarante za pomoc..a Picousti im bog sa par stotina kvadrata nekretnina dok je jos bio u opoziciji i bez dana radnog staza. Sta danas ima picousti, zna njegov rodjeni brat i banda ponavljaca koji sada vode Srbiju u izdaju, rasprodaju, bankrot i Srbe u nestanak. Srbi moji, sami ste birali i gresite vec 70 godina.. A sada mazite motke pa po najblizem lopini udrite..sve dok ne dodjete do dedinja im njihovog
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online