Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 05.09.2013.
18:47 >> 20:08h
Beta A

I DSS za “oslobađanje“ Beograda od Đilasa

Demokratska stranka Srbije (DSS) spremna je da uđe u vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) u Beogradu, ali o tome, kao i o smenjivanju gradonačelnika Dragan Đilasa još nije bilo zvaničnih razgovora, rekao je u četvrtak predsednik gradskog odbora DSS Andreja Mladenović.

Andreja Mladenović: Spremni smo da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd
 

On je agenciji Beta kazao da se može očekivati da će SNS i SPS pokrenuti određenu inicijativu i pokrenuti promenu vlasti u Beogradu, kao i da je DSS spreman da u svakom trenutku uđe u izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i promenu politike u Beogradu.


"Matematika je takva da ukoliko neko želi da dođe do određenih promena, DSS i naših devet odbornika su neophodni za to. Mi jesmo spremni da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd", rekao je Mladenović.


Prema njegovim rečima, DSS do sada nije imao zvanične kontakte niti je dobio poziv iz SNS i SPS na razgovor o eventualnoj promeni gradske vlasti i da je pitanje za naprednjake i socijaliste da li će i kada uputiti takav poziv.


"SNS i SPS može sa nama u matematičkom smislu da dođe do većine u gradskoj skupštini. Da li će do toga doći videćemo u narednom periodu", rekao je Mladenović.


Funkcioner DSS je kazao da je moguće da se ili promeni vladajuća koalicija u Beogradu ili uvede prinudna uprava i raspišu izbori.


"Koji je scenario izvesniji teško je odgovoriti. Postoji i treća mogućnost - da ostane ista koalicija i da se izabere nov predsednik skupštine", kazao je Mladenović.


Upitan da li očekuje da SNS i SPS odmah krenu u rušenje Đilasa, Mladenović je kazao da se može očekivati određeni epilog do kraja septembra kada ističe zakonski rok za zakazivanje sednice Skuštine Beograda i da do tada bude poznat jasan stav na koji način SNS i SPS planiraju da reše pitanje vlasti u Beogradu.


"U gradu će morati da dođe do određenih promena. Da li će one biti takve da dođe do potpune promene politike i stranaka koje će voditi grad, videćemo. DSS smatra da je neophodno da dođe do promene politike u Beogradu", naveo je Mladeović.


On je rekao da je posebno situacija zakomplikovana ostavkom predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića iz SPS-a koji je preuzeo funkciju ministra saobraćaja i da u tom smislu treba očekivati određene korake, posebno SPS-a.


Mladenović je kazao da DSS sa SNS u Skupštini Beograda, gde su opozicija, ima dobru i korektnu saradnju, navodeći da je i SPS, koji je u vladajućoj koaliciji sa Đilasovom Demokratskom strankom, za neke poteze gradonačelnika imao određenu dozu rezerve.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.09.2013. 21:25
Ушли би они и у републичку власт, да их неко позове ?
Četvrtak 05.09.2013. 21:02
Svi koketiraju sa SNS. Ali trenutno DS ipak najvise zavisi od tate Dacica!!!
Petak 06.09.2013. 01:00
Oslobođenje putem matematičke računice? Pa šta nam napriča :)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online