Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.08.2013.
08:14
b92.net A

Danas rasprava o budućim ministrima

Za petak 30. avgust je planirana sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o kandidatima za buduće ministre, dok se izbor novih ministara očekuje u subotu 31. avgusta, javljaju beogradski mediji. Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o ministarstvima, čime su se stekli uslovi da rekonstrukcija Vlade uđe u završnicu.

Skupština Srbije
 

Prvi će se parlamentarcima obratiti premijer Ivica Dačić sa svojim ekspozeom.

Uobičajena praksa, kao i skupštinski akti, nalažu da posle toga reč dobiju šefovi poslaničkih grupa, a pošto oni iscrpe vreme koji im je na raspolaganju, sednica će biti nastavljena sledećeg dana, odnosno u subotu.

Kako se očekuje, poslanici će se okupiti u subotu oko 10 sati kako bi učestvovali u raspravi, a vreme koje im stoji na raspolaganju je uobičajenih pet sati. Pošto se i to vreme iscrpi, skupština će se najverovatnije popodne, glasanjem izjasniti o kandidatima za ministre, koji će potom položiti zakletvu.

Parlament je konstatovao ostavke devet minsistara - prosvete Žarka Obradovića, odbrane Aleksandra Vučića, saobraćaja Milutina Mrkonjića, finansija i privrede Mlađana Dinkića, regionalnog razvoja Verice Kalanović, potpredsednice zadužene za evrointegracije Suzane Grubješić, kulture Bratislava Petkovića, poljoprivrede Gorana Kneževića i sporta Alise Marić.

Nakon što je premijer Ivica Dačić saopštio ko će biti kanditat za ministra prosvete, definitivno su poznata sva imena koja će činiti rekonstruisanu vladu.

Tako je visokom funkconeru SPS-a Branku Ružiću namenjeno mesto ministra bez portfelja, zaduženog za evrointegracije. Kandidat za mistra saobraćaja je Aleksandar Antić, koji je i predsednik Skupštine Beograda, a objavljeno je da će kandidat SPS za ministra kulture biti Ivan Tasovac.

Vanja Udovičić je prihvatio kandidaturu za minstra sporta i to kao nestranački, zajednički kandidat SNS i SPS.

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić potvrdio je da će kandidat za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja biti doktor Tomislav Jovanović.

U međuvremenu, u skupštinu Srbiju stigla su imena kandidata za nove ministre među kojima je i ime direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina koji je predložen na mesto ministra bez portfelja.

Predsedništvo Srpske napredne stranke potvrdilo je u utorak Vučićeve predloge da kandidati za ministra poljoprivrede i privrede budu Dragan Glamočić i Saša Radulović. Još ranije, SNS je za ministra ekonomije predložio Lazara Krtstića, dok je doskorašnji direktor bezbednosno- informativne agencije (BIA) Nebojša Rodić kandidat SNS za ministra odbrane. Za ministra državne uprave predložen je Igor Mirović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online