Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.08.2013.
16:54
Beta A

''Srbi će biti gubitnici ako ne izađu na izbore''

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj Haradinaj je ocenio da sam razum poziva Srbe da izađu na lokalne izbore zakazane za 3. novembar, jer je izlazak na te izbore njihova potreba da odlučuju o svojoj budućnosti.

''U suprotnom, Srbi mogu samo da budu gubitnici'', izjavio je Haradinaj.

Haradinaj je istakao da je na obostrano zadovoljstvo u više kosovskih opština razgovarao sa Srbima o saradnji posle izbora, jer oni žele da kroz lokalne parlamente utiču na poboljšanje života pripadnika njihovih zajednica.

Ramuš Haradinaj

"Srpskim strankama i srpskim građanskim inicijativama je bitno da ne budu izvan vlasti i odlučivanja o njihovim potrebama. Zato je njima u interesu da sarađuju i sa nama kako bi kroz opštinske parlamente mogli delom da utiču na poboljšanje životnog standarda pripadnika njihove zajednice", kazao je Haradinaj.

Rekao je da postoji i mogućnost da se po dogovoru sa Srbima u nekim opštinama

Pročitajte i:

 

za drugog zamenika gradonačelnika postavi predstavnik srpske zajednice. Na pitanje da li je moguće da se produži rok za prijavu lista kandidata za lokalne izbore, Haradinaj je rekao da je to stvar Centralne izborne komisije.

"Ne znam kako se inicira ta procedura, ali je u prošlosti bilo slučajeva da je u odnosu na argumente i okolnosti rok bio i produžavan za nekoliko dana, posebno ako to ne utiče na ostale izborne rokove. Pomeranje roka je moguće ako Centralna izborna
komisija ustanovi da je to potrebno", kazao je Haradinaj.

U vezi sa zahtevom Srbije da se izmeni logo na izbornim listićima, odnosno skine grb Republike Kosovo, Haradinaj je kazao da je tačno da Centralna izborna komisija odlučuje o tome, ali je istakao da je to i politička stvar i da će politika o tome imati svoje mišljenje.

"Sve strane su učinile velike napore da se ide dalje sa sprovođenjem dogovora Kosova i Srbije u Briselu, a deo toga su i lokalni izbori. Zato moramo naći način da prevaziđemo sve prepreke koje imamo ispred sebe do izbora", kazao je lider AZBK.

On je ocenio da su beogradski kreatori ideje o zajedničkoj izbornoj listi kosovskih Srba pogrešili, jer na tu listu nisu uključili i stranke Srba koje su već na Kosovu, a čiji su se predstavnici, kako je rekao, "do sada institucionalno borili za ljudska i druga prava Srba na Kosovu".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.08.2013. 17:48
изборе на које Председник владе грађанеРепублике Србије не спроводе се по нашем Закону о локалним изборима и Закону о јединственом бирачком списку. Ове локалне изборе није расписао председник Народне скупштине РС, нити се спроводе по нашим бирачким списковима. Напротив, ове локалне изборе организује и спроводе органи самопроглашене тзв. републике Косово по својим «прописима» («косовски закони»). Дакле, организатори локалних избора заказаних за 3. новембар ове године не само да не признају уставноправни поредак Републике Србије, већ се свим средствима и отворено боре против њега. Ради се о неком ко је државни непријатељ Републике Србије и ко Србију доживљава као препреку за к
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online