Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.08.2013.
14:57 >> 17:38h
telegraf.rs A

Ojdanića na Aerodromu dočekali porodica, prijatelji i trubači!

Bivši načelnik Generalštaba VJ Dragoljub Ojdanić doputovao je u Beograd pošto je danas, 29. avgusta, pušten iz zatvorske jedinice Haškog tribunala u Ševeningenu gde je izdržao dve trećine kazne.

Bivšem načelniku Generalštaba priređen je doček na Aerodromu "Nikola Tesla"
 


Ojdanića su na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekali porodica i prijatelji, a sa zastavama i trubačima došli su, sa četiri puna autobusa, da ga pozdrave i žitelji generalovog rodnog sela Zlatan kod Užica.


- Redovno sam ga posećivala u pritvorskoj jedinici, ali sam ga se uželela i jedva čekam da ga vidim - rekla je za Telegraf supruga bivšeg načelnika Generalštaba VJ uoči njegovog dolaska.


Među onima koji su dočekali Ojdanića bio je i njegov prezimenjak, pevač Era Ojdanić, koji se srdačno pozdravio sa generalovom suprugom.


- Ovo nije privatna organizacija, već je država organizovala doček svom generalu i mogu zbog toga samo da kažem: Bravo Srbijo! Pravda je pobedila i došao sam da generalu Ojdaniću poželim srećan povratak u otadžbinui svi mi koji smo se danas okupili ovde smo jedna velika porodica - rekao je Era Ojdanić za Telegraf.

Era Ojdanić (u sredini) uz muziku dočekao prezimenjaka Dragoljuba
 


Prvostepena osuda - 15 godina zatvora

Tribunal je Ojdanića februara 2009. prvostepeno osudio na 15 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja prisilnog premeštanja, deportacija, ubistava i progona Albanaca sa Kosova 1999.


On je krajem januaru ove godine povukao žalbu uloženu na tu presudu, a istovremeno i Tužilaštvo je povuklo svoju žalbu. Ojdanić je tada izjavio da “u potpunosti prihvata nalaze iz presude” i da je “sve što mu preostaje da odsluži svoju kaznu”.

- Uskoro ću napuniti 72 godine i zdravlje mi se tokom boravka u pritvoru pogoršalo - naveo je tada Ojdanić i izrazio “iskreno žaljenje svima koji su patili zbog ishoda ponašanja za koje je osuđen”.


U petak, 30. avgusta, na slobodu će biti pušten i bivši predsednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, koji je takođe izdržao dve trećine kazne.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.08.2013. 16:12
Pošto si priznao, tzv generale, da si ratni zločinac, treba da ti se ukinu sva građanska prava i proterati te.U srbiji treba da ostanu samo časni oficiri
Četvrtak 29.08.2013. 19:40
Njegovo priznaje je cista laz i treba mu za to suditi u Srbiji. General koji je zavrsio VA KoV sa niskim prosekom, probijao se grebanjem... Covek koji je gledao samo svoju zadnjicu ,a na vojsku i drzavu zaboravio i lazima se oslobodio!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online