Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 28.08.2013.
10:38 >> 14:34h
Beta A

Policija ne da traktoristima u Beograd

Policija je na ulazu u Pančevo iz pravaca Vršca zaustavila kolonu od nekoliko desetina traktora poljoprivrednika iz Pančeva, Alibunara i Vršca koji su krenuli u protestnu vožnju ka Beogradu i Pančevu. Snage opremljene za razbijanje demonstracija koje su dobile pojačanje, zaustavile su i kolonu traktora koja se kreće iz pravca Kovačice ka Pančevu.

Samo iz Pančeva očekuje se od 500 do 700 traktora
 

Poljoprivredni proizvođači iz južnog Banata i Srema, nezadovoljni otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, planirali su protestnu vožnju do Vlade Srbije sa više stotina traktora. Međutim, najdalje što su mogli da stignu je ulaz u Pančevo.

Blokirali uljaru u Zrenjaninu

 

Poljoprivredni proizvođači iz Zrenjanina sa više od stotinu traktora blokirali su ulaze Fabrike ulja Dijamant u Zrenjaninu. Sekretar Udruženja poljoprivrednika iz Zrenjanina Dragomir Mijatov rekao je da je izuzetno zadovoljan odzivom i da poljoprivrednici, njih nekoliko stotina koji su ispred uljare došli i automobilima, neće odustati od svojih zahteva koje su ostavili na portirnici ove fabrike, jer im je ulaz u uljaru zabranjen.

Degacija poljoprivrednika, predvođena predsednikom Organizacionog odbora protesta Zoranom Sefkerincem, otišla je posle toga u pančevačku policiju na pregovore o nastavku protestne vožnje. Saobraćaj na ovom delu međunarodnog puta ka Vršcu i Rumuniji otežano se odvija i već su počele da se prave kolone u oba smera.

Sefkerinac je rekao da je namera poljoprivrednika da danas održe i protestnu vožnju do Vlade Srbije u Beogradu, ali je izrazio sumnju da će im policija to dozvoliti.

Policijske snage opremljene za razbijanje demonstracija koje su dobile pojačanje, zaustavile su i kolonu traktora koja se kreće iz pravca Kovačice ka Pančevu.

Zrenjaninski poljoprivrednici blokirali uljaru Dijamant
 

Poljoprivrednici iz okoline Pančeva, Alibunara i Vršca danas su nešto posle devet sati sa oko 150 traktora krenuli ka Pančevu i Beogradu, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda. U pančevačkoj policiji je ranije rečeno da ovoga puta neće dozvoliti da budu blokirani magistralni pravci ka Beogradu.

Sefkerinac je izjavio da poljoprivrednici ne žele da blokiraju puteve, već samo da svoje zahteve i predloge za rešenje problema hoće da predaju premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, od kojih očekuju da ih prime na razgovar.

On nije želeo da precizira šta će se zahtevati od predstavnika Vlade Srbije, jer zahteve žele najpre da predoče premijeru i potpredsedniku Vlade. Kako je juče najavljeno, poljoprivrednici će tražiti i da država hitno uredi tržište poljoprivrednih proizvoda, uvede kontrolu monopolskog ponašanja otkupljivača, kao i da cene ratarskih kultura budu jednake onima na Budimpeštanskoj berzi.

Sreda 28.08.2013. 11:10
zasto samo banacani, gde je sumadija,srem,istok...... zasto samo seljaci,srbija mora poceti da voidi srpsku politiku!
Sreda 28.08.2013. 11:29
биће као и у хрватској, пре неки дан... Два - три дана галаме, неколико аутобуса жандара и здраааво... А "КОЛУБАРА" је уб'о суштину... ГДЕ ЈЕ ОСТАТАК србије ?????
Sreda 28.08.2013. 14:55
Opet seljaci, pa zar treba da kasnim na posao i da mi skidaju dnevnicu zbog toga što su blokirali puteve. Sramota
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online